Zone ca Tartasesti sau Bragadiru, viitoarele granite imobiliare

ANALIZE / COMENTARII , Imobiliare

18.01.2008 - Curierul National
Zone ca Tartasesti sau Bragadiru, viitoarele granite imobiliare

Investitorii prefera sudul, estul si vestul Bucurestiului. Potrivit firmei imobiliare Eurisko, cresterea preturilor la terenurile din nordul Capitalei va fi din ce in ce mai lenta. "Atentia investitorilor se indreapta catre zone considerate pana in prezent cu randamente mici. Sudul, estul si vestul Capitalei, dar si zonele limitrofe, ofera suprafete necesare si suficiente dezvoltarii unor proiecte imobiliare la preturi inca accesibile. Zonele precum Sabareni, Tartasesti sau Bragadiru - care anii trecuti pareau neinteresante din cauza distantei - se prefigureaza a fi la mare cautare", a declarat intr-un comunicat Valeriu Ichert, manager in cadrul Departamentului Terenuri al Eurisko.
O alta tendinta identificata de consultantii firmei de servicii imobiliare este cresterea interesului investitorilor pentru terenurile amplasate in afara Capitalei, mai ales in orase cu peste 100.000 de locuitori, unde s-au anuntat deja multe proiecte.
"Interesul este pentru proiectele rezidentiale, pentru spatii logistice si industriale, dar si pentru lanturile de retail - shopping mall-uri, supermarketuri, hipermarketuri si bricolaj. Unii dezvoltatori axati pe partea de retail au deschis chiar si cate doua magazine in acelasi oras", se precizeaza in comunicat.
Specialistii Eurisko apreciaza, de asemenea, ca in acest an cele mai multe tranzactii imobiliare se vor inregistra pe segmentele rezidential, retail si industrial.