Westhill vrea sa investeasca peste o jumatate de miliard de euro in Romania

Constructii

04.08.2008 - Gandul
Westhill vrea sa investeasca peste o jumatate de miliard de euro in Romania
Compania britanica Westhill Development va investi peste 500 de milioane de euro in urmatorii cinci ani in proiecte imobiliare pe piata romaneasca. Viitoarele proiecte vizeaza atat centre comerciale, cat si spatii rezidentiale si de birouri. Saptamana trecuta a avut loc lansarea celui de-al doilea centru comercial dezvoltat de compania britanica, ce va fi construit la Ploiesti pana in 2010. Proiectul, denumit Zenyth, va avea o suprafata inchiriabila de 58.000 de metri patrati, iar suprafata totala este de zece hectare. Aceasta este prima faza a proiectului pentru care se vor investi 140 de milioane de euro, suma ce include si achizitia terenului cu o valoare de 14 milioane de euro, cumparat in 2006. Directorul Westhill Romania, Andrei Panculescu a afirmat ca pretul unui metru patrat din acea zona a crescut cu 50% in ultimii ani. Cea de-a doua faza a proiectului prevede extinderea spatiilor de inchiriat cu alti 20.000 de metri patrati, pentru care se vor aloca alte 30 de milioane de euro.

Totodata, compania va investi sase-sapte milioane de euro din cele 140 de milioane de euro pentru imbunatatirea infrastructurii, adica largirea de la doua la patru benzi, pe doua portiuni, fiecare cu o lungime de 350 de metri, a segmentului din DN1 de langa proiectul lor.

Lucrarile de constructie vor incepe la sfarsitul lunii septembrie a acestui an sau la inceputul lunii octombrie. 49% din spatiul comercial a fost deja inchiriat. „Autorizatia de construire a fost obtinuta si de asemenea am atras o finantare de 100 de milioane de euro, de la o banca din strainatate. Pentru moment, suntem in discutii cu doua companii constructoare, din cele zece care s-au prezentat la licitatie. Una dintre ele este romaneasca, iar cealalta straina”, a mai adaugat Andrei Panculescu. Dupa finalizare, valoarea de piata a centrului comercial va fi de 300 de milioane de euro.