Vilele de 1 mil. euro dintr-un proiect in Snagov, prea scumpe pentru piata romaneasca

PROIECTE / DEZVOLTARE , COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Imobiliare

28.10.2007 -

publicat 23.07.2007

 

Developerii proiectului rezidential de lux Arigato din Snagov nu au vandut nicio locuinta de la lansarea pe piata a ansamblului, la finalul lunii martie, iar preturile au fost scazute recent cu circa 20%.

Proiectul este dezvoltat de Falcon Corporation, subsidiara pentru Europa a companiei americane de investitii Falcon Group LLC.

In prima faza se vor construi patru vile, apoi inca patru, iar dezvoltarea viitoare urmeaza sa fie facuta in functie interesul clientilor, a explicat, pentru DailyBusiness, George Ivan, consultant al agentiei DTZ, care promoveaza proiectul.

Preturile initiale ale vilelor porneau de la 1 mil. euro, iar dupa revizuire, au scazut la 790.000 euro, conform lui Ivan.

Proiectul a fost revizuit in urma feed-back-ul pietei si, ca urmare a scaderii costurilor de constructie, au scazut si preturile locuintelor, a spus si Eugen Chiracu, directorul executiv al Falcon Corporation.

Lucrarile de constructie ale ansamblului au fost intarziate cu circa doua luni ca urmare a intarzierilor autorizatiei de constructie si a dificultatilor pe care dezvoltatorul le-a intalnit in alegerea unui constructor potrivit pentru ansamblu.

"Lucrarile de constructie urmau sa debuteze in mai, insa am primit autorizatie de constructie abia la jumatatea lunii iunie", a explicat, pentru DailyBusiness, Eugen Chiracu.

"Pe de alta parte a mai fost si problema alegerii constructorului potrivit, fiind vorba de un proiect cu vile in stil japonez ce presupune ca 80% din suprafata sa fie vitrata (cu geamuri-n.r.). Din 22 de constructori analizati au mai ramas doi din care urmeaza sa alegem unul, insa nu putem da nume pentru ca inca nu am incheiat contractul", a mai spus Chiracu.

Potrivit consultantului DTZ, intarzierea lucrarilor de constructie va intarzia si finalizarea primelor patru vile cu cateva luni, aceasta urmand sa aiba loc la inceputul lui 2008 si nu in decembrie anul acesta, asa cum a fost preconizat initial.

"Pana in acest moment nu a fost vanduta nicio vila, insa clientii asteapta debutul lucrarilor de constructie, iar pe masura ce acesta se apropie, tot mai multi clienti se arata interesati", a mai spus Ivan.