Vanzarile fratilor Buzoianu depind de efectele "Prima Casa"

Imobiliare

03.07.2009 - Business Standard

Compania clujeana Felinvest, controlata de fratii Octavian si Calin Buzoianu, asteapta primele efecte ale programului “Prima Casa” pentru a lansa, in doua-trei luni, procesul de vanzari din cadrul Resident Park, ansamblu ce se construieste pe fosta platforma a fabricii de dulciuri Feleacul din Cluj-Napoca.

“Daca programul «Prima Casa» dizolva o parte din stocurile de apartamente noi existente pe piata, vom lansa in doua-trei luni si campania de vanzari, in paralel cu negocierile pentru finantare bancara”, a declarat pentru Business Standard Calin Buzoianu, unul dintre proprietarii Felinvest.

Acesta a anuntat la inceputul anului ca va finanta din surse proprii lucrarile la prima faza a proiectului, pana la cota zero. In acest moment, firma de constructii Modern Bau, antreprenorul general al Resident Park, lucreaza la cofrarea placii peste subsol, pentru a incheia nivelul zero al primului bloc.

Compania a luat in calcul reducerea volumului constructiei, care presupunea renuntarea la un numar de apartamente, pentru a reduce din costurile de construire, dar, deocamdata, lucrarile sunt demarate dupa planul initial. “Ne-am adaptat si preturile la noile conditii de piata, pretul mediu fiind acum de 850 euro/mp plus TVA. S-au facut niste reduceri la pretul constructiei”, sustine oficialul companiei.

Potrivit acestuia, nivelul investitiei a ramas neschimbat, respectiv 35-40 mil. euro. Producatorul de amidon Amylon din Sibiu, parte a grupului Boromir, a incheiat in august 2008 un contract cu firma Feleacul, potrivit caruia va prelua mai multe linii de productie si marci ale firmei din Cluj-Napoca, pentru 500.000 de euro plus TVA. In locul halelor industriale ale Feleacul este programata constructia a 630 de apartamente noi.

Resident Park se va intinde pe aproape doua hectare si va avea o suprafata totala construita de peste 72.000 mp, din care locuintele ocupa 39.000 mp.

Opera Plaza, hotelul de cinci stele al fratilor Buzoianu a fost construit tot pe structura de rezistenta a unei foste unitati de productie pentru bomboane a fabricii amintite.

Buzoianu, a anuntat ca, in primul semestru al acestui an, afacerea hoteliera a inregistrat o scadere de 15% fata de perioada similara din 2008, pe fondul gradului mare de neocupare.