Valoarea lucrarilor de constructii a crescut cu 30% in primele sapte luni

ANALIZE / COMENTARII , Constructii

01.11.2007 - Business Standard

publicat pe 3.09.2007

 

Valoarea lucrarilor de constructii a inregistrat, in termeni reali, o crestere cu 30,1%, in primele sapte luni din 2007, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul precedent, evidentiata la toate tipurile de constructii, potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Valoarea lucrarile de constructii a inregistrat o crestere cu 33,3% in ceea ce priveste cladirile nerezidentiale si cu 32,6% la cladirile rezidentiale, comparativ cu perioada similiara din anul precedent. In ceea ce priveste constructiile ingineresti, cresterea a fost de 28,1%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri atat la lucrarile de reparatii capitale (32,2%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (30%) cat si la lucrarile de constructii noi (29,5%).

Lucrarile de constructii in luna iulie 2007, comparativ cu luna precedenta, au inregistrat o crestere pe total cu 1,2%. Lucrarile executate la cladirile rezidentiale au inregistrat o crestere fata de luna precedenta cu 43,7%. Lucrarile de constructii executate la cladirile nerezidentiale si constructiile ingineresti au inregistrat scaderi cu 5,1%, respectiv cu 5,4%. Pe elemente de structura s-au inregistrat cresteri la lucrarile de reparatii capitale (23,5%) si lucrarile de constructii noi (6%). Lucrarile de intretinere si reparatii curente au inregistrat o scadere cu 21,6%.