Vaillant va investi 10 milioane de euro in filiale romanesti, pana in 2008

Materiale de constructii , Retail , COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

04.11.2007 - Curierul National

publicat pe 17.09.2007

 

Vaillant a inaugurat vineri, la Galaţi, prima reprezentanţă dintr-o serie de nouă filiale care vor fi construite de grupul german, în România, până la sfârşitul anului 2008.

"Strategia Vaillant prevede ca până la sfârşitul anului 2008 să investim peste 10 milioane euro pentru deschiderea a opt filiale în România. De asemenea, în următorii cinci ani, dorim să angajăm peste 200 persoane", a declarat Christoph Grosser, directorul pentru România al Vaillant.

Noua reprezentanţă românească a grupului german a suportat o investiţie de 250.000 de euro.

Vaillant  a deschis prima filială în Bucureşti, în 2004, iar până în prezent investiţiile realizate în România se ridică la cinci milioane euro şi au vizat deschiderea a 2.000  de puncte de vânzare şi 350 de unităţi de service.

Sistemele de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat - 1 mld. euro

Reprezentanţii Vaillant estimează că piaţa de sisteme de încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat din România se ridică la un miliard  de euro şi va creşte în următoarea perioadă, pe fondul intensificării activităţii de construcţii.

"Nu există o cifră exactă a valorii acestei pieţe, dar specialiştii o estimează la un miliard de euro. Este o piaţă cu un potenţial foarte mare, deoarece activitatea de investiţii în construcţii este din ce în ce mai importantă", a afirmat Christoph Grosser.

Totodată, oficialul Vaillant a spus că piaţa centralelor termice este estimată la 100 de milioane de euro, iar pentru acest an se previzionează o reducere cu 10% a vânzărilor.

"În acest an au avut loc mai multe modificări legislative, legate de posibilităţile de debranşare în cazul populaţiei. Credem însă că se vor îmbunătăţi, cu timpul, aceste prevederi şi, odată cu creşterea activităţii în construcţii, se va echilibra piaţa", a menţionat Grosser.

Sever Scarlat, director general al Baxi România, declara recent pentru Curierul Naţional că  în 2006 au fost comercializate în România aproximativ 150.000 de centrale termice, în valoare de circa 100 de milioane de euro.

În cadrul evenimentului de la Galaţi, Grosser a precizat că grupul german nu este interesant, deocamdată, de deschiderea unei linii de producţie în România.

"Avem deja 14 fabrici de producţie în Europa, iar atunci când ne gândim să deschidem o altă unitate de producţie ne uităm la valoarea pieţei. Pentru a deschide o fabrică în România, trebuie să mai creştem puţin", a spus Grosser.

Liviu Florea