UniCredit Consumer Financing are aproape doua etaje in HQ Victoriei

Imobiliare

15.12.2009 - Wall street

UniCredit Consumer Financing, divizia de credite de consum a UniCredit Group, a inchiriat o suprafata de 1.350 mp in cladirea de birouri HQ Victoriei, amplasata pe strada Grigore Alexandrescu, a anuntat compania de consultanta imobiliara The Advisers/Knight Frank, intermediarul tranzactiei.

UniCredit Consumer Financing a inchiriat etajul patru si o parte din etajul cinci pentru o perioada de cinci ani, plus zece locuri de parcare. HQ Victoriei are o suprafata inchiriabila de aproape 5.000 mp, desfasurata pe cinci niveluri si isi va primi chiriasii in luna ianuarie 2010.

„Compania crestea repede si nu am mai gasit spatiu disponibil in actualul sediu (n.r: Opera Center II). Noua suprafata inchiriata este de aproape trei ori mai mare decat cea pe care o detinem in prezent. In plus, deprecierea pietei imobiliare ne-a permis sa ne extindem in conditii mai bune, intr-o cladire cu specificatii asemanatoare si avand o locatie la fel de buna”, a declarat, pentru Wall-Street, Gauthier van Weddingen, general manager al UniCredit Consumer Financing.

HQ Victoriei este inchiriata in proportie de peste 70%, alti chiriasi fiind producatorul si distribuitorul de fructe Dole si IKEA Supply AG, subsidiara producatorului suedez de mobila.

„Sunt multe companii care isi cauta un nou sediu, dar cred ca trebuie sa nu se lase purtate de val si sa puna pret in egala masura pe calitatea proprietarului, cat si pe chiria pe care o pot obtine. O alegere primara, in care se pune accent doar pe costul chiriei, poate fi periculoasa pe termen lung”, a explicat Horatiu Florescu, presedinte & CEO al The Advisers/Knight Frank.

La aceasta tranzactie, Florescu a lucrat impreuna cu Vivian Zeldis, senior consultant in cadrul diviziei de birouri a companiei.

UniCredit Consumer Financing este subsidiara locala a UniCredit Family Financing Bank S.p.a, banca ce face parte din UniCredit Group, specializata in furnizarea de solutii de creditare pentru familii. In Romania, compania si-a inceput activitatea in a doua jumatate a anului 2008.