Un investitor imobiliar: Daca nu era Prima Casa, vindeam dublu

Imobiliare

05.08.2009 - Wall street
Un investitor imobiliar: Daca nu era Prima Casa, vindeam dublu

Fondul de investitii norvegian Romania Invest, care a a cumparat 800 de apartamente off-plan in sapte proiecte rezidentiale, spune ca in ultimele patru luni a vandut 20 de apartamente si daca nu ar fi fost zvonurile despre Prima Casa, ar fi vandut dublu.

La inceputul lunii iunie, Be Igloo, organizatia de vanzari a investitorului, era in discutii cu aproximativ 35 de clienti care voiau sa cumpere o locuinta din portofoliul Romania Invest.

„In acel moment, 80% dintre ei au declarat ca vor sa astepte finalizarea programului Prima Casa, sa afle ce ofera guvernul si ca nu vor sa piarda o oportunitate, daca ea exista”, spun reprezentantii Be Igloo.

Cel mai bine vandute apartamente au fost cele din proiectele Residenz Chitil (dezvoltat de Tiriac Imobiliare), Vitan Platinum Towers si Armonia Titan (construit de Adama). Aproximativ jumatate din apartamentele vandute au fost in proiectul Residenz Chitila, motivatia fiind data fe faptul ca proiectul este deja finalizat.

Romania Invest este o companie de investitii in real estate, inregistrata la Registrul Comertului din Norvegia din ianuarie 2006. In luna mai, fondul de investitii imprumutat 1,6 milioane de euro de la Bank of Cyprus, pentru a plati 25 de unitati din ansamblul My Dream Residence, amplasat pe soseaua Pipera-Tunari.