Un furnizor Ikea aloca sase mil. euro pentru locuinte

Imobiliare , Retail , COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

28.10.2007 - Business Standard

publicat pe 24.07.2007

 

Compania cu capital integral romanesc Princo Grup, producator de mic mobilier de bucatarie pentru grupul suedez Ikea, va investi circa sase milioane de euro in constructia unui nou complex rezidential ce va cuprinde 110 apartamente in Targoviste.

Class Park este amplasat in apropierea parcului Chindia din Targoviste si va fi construit pe un teren de aproximativ 2,4 hectare. Finantarea proiectului va fi facuta atat din surse proprii, cat si din credite bancare atrase. "Suprafata

totala construita pe tot ansamblul Class Park, ce cuprinde vile si aparatamente, este de circa 15.000 de metri patrati. Locurile de parcare sunt asigurate pentru toate locuintele, vor fi intre 100 si 200", a declarat pentru Business Standard directorul executiv al companiei, Ioana Luca.

Princo este la al doilea proiect imobiliar, dupa ce in 2006 a construit un imobil cu apartamente de lux in centrul Bucurestiului, evaluat la doua milioane de euro. Compania activeaza pe piata din 1991 si este detinuta de omul de afaceri Costel Florescu. Anul trecut, Princo a inregistrat o cifra de afaceri de doua milioane de euro, in crestere cu 30% fata de 2005, cand a inregistrat 1,5 milioane de euro.

Compania are o fabrica in judetul Dambovita, cu 175 de angajati, in care a investit din 2002 peste 1,4 milioane de euro. Princo realizeaza din 1995 panouri de bucatarie si tocatoare din lemn de fag pentru grupul suedez IKEA. Potrivit reprezentantilor companiei, doar 1% din cifra de afaceri a societatii a fost obtinuta anul trecut din vanzarea unor produse proprii, prin lanturile de magazine Mobexpert si Gima.