Un dezvoltator din Pipera restituie banii cumparatorilor

Imobiliare

21.10.2009 - Ziarul financiar
Constructia ansamblului rezidential Global City din Pipera, zona de nord a Capitalei, detinut de fondul elen de investitii Global Finance, a fost amanata, avansurile pentru cele 50 de apartamente contractate fiind returnate cumparatorilor, care achitasera inainte 25% din valoarea apartamentelor.

"In cadrul ansamblului Global City Residential au fost semnate 50 de antecontracte. Au fost anulate toate deoarece proiectul a fost suspendat pana in a doua jumatate a anului 2010 cand va fi reluata executia.

Intre timp, se vor face schimbari si la nivel de proiect urmand a se micsora suprafetele apartamentelor si teraselor", a declarat pentru ZF Aurelia Luca, manager comercial al firmei Global Finance Real Estate.

Proiectul urma sa fie realizat in apropierea cladirilor de birouri Global City din Pipera si urma sa cuprinda 381 de locuinte in patru imobile. Termenul initial de finalizare a constructiei era primul trimestru din 2010, iar preturile de vanzare erau de circa 1.500 de euro/metrul patrat.

PreTurile apartamentelor porneau de la 81.000 de euro plus TVA, pentru un studio cu o suprafata de 50 de metri patrati construti si ajungeau la 412.000 de euro plus TVA in cazul duplexurilor a caror suprafata construita se ridica la 29 de metri patrati.

"Avand in vedere cele mentionate, s-a hotarat returnarea integrala a tuturor contractelor, urmand ca cei care vor fi inca interesati in a achizitiona apartamente in complex sa incheie contracte la momentul reinceperii constructiei in conditiile de atunci", a mai spus Aurelia Luca, managerul comercial al firmei Global Finance Real Estate.

Investitia in proiectul rezi den tial era estimata la 65 de mi li oane de euro, acesta urmand a se afla in apropierea cladirilor de birouri Global City, a caror suprafata inchiriabila se ridica la 44.000 de metri patrati.

Pe fondul crizei financiare, pe parcursul ultimului an numeroase ansambluri rezidentiale au fost amanate, printre acestea numarandu-se proiectele Sunset Residences si Infinity Residence din Drumul Taberei, Sigma Residence (Colentina), Casablanca Residence (Titan), Quadra 2 (Militari), North Park (Baneasa) sau Dimri Ghencea. Per total, cateva zeci de mii de locuinte au fost taiate de pe "hartie".

Global Finance este unul dintre cele mai vechi fonduri de investitii de pe piata locala, unde a investit in companii precum Sicomed, Orange sau reteaua de supermarketuri La Fourmi.