Turnul cu scandal

PROIECTE / DEZVOLTARE , Imobiliare

18.01.2008 - Evenimentul Zilei
Turnul cu scandal

Prezentat deja ca un mare succes in show-ul de televiziune „Ucenicul”, proiectul imobiliar „Trump International Hotel and Tower SoHo” starneste numeroase controverse la New York, informeaza Associated Press.

Ridicarea hotelului de 46 de etaje, ce ar trebui sa fie gata in primavara anului viitor, se face intr-un ritm foarte rapid, spre nemultumirea proprietarilor cladirilor vecine. Acestia reclama maniera neglijenta in care lucreaza constructorii. Intr-una dintre plangeri se spune ca o macara care ridica tije de otel a lovit o cladire invecinata, in timp ce un alt locuitor al New Yorkului sustine ca bratul altei macarale i-a spart un geam al imobilului proprietate personala.

Cel mai grav incident s-a petrecut insa la inceputul acestei saptamani, cand un muncitor de origine ucraineana si-a pierdut viata dupa ce a cazut de la etajul 40 al „Trump International and SoHo Tower”. Iuri Vancitki avea 54 de ani si emigrase in Statele Unite acum doua decenii.

Lucrarile la hotelul din New York au inceput in noiembrie 2006, fiind supervizate de Donald Trump insusi, de copiii sai - Donald jr. si Ivanka - si de Sean Yazbeck, unul dintre castigatorii emisiunii-concurs „Ucenicul”. Municipalitatea newyorkeza si-a dat acceptul pentru ridicarea impozantului imobil de 450 milioane de dolari abia in luna mai a anului trecut.

Aurelian Stan