Tri Investments a cumparat locuinte de 15,5 mil. euro

Imobiliare

25.06.2009 - Business standard

Fondul de investitii britanic Tri Investments a achizitionat o parte din proiectul Perla Residence din Bucuresti, aflat in proprietatea Crown Constructions, subsidiara locala a grupului Morfi din Grecia, pentru suma de 15,5 mil. euro, potrivit reprezentantilor casei de avocatura DLA Piper, care a consiliat cumparatorul activelor.

Fondul a cumparat 69 de unitati rezidentiale, dintr-un total de 88, spatii de parcare si de depozitare, balcoane, precum si o cota parte din dreptul de proprietate asupra terenului aferent ansamblului. “Finalizarea acestei tranzactii este un semnal pozitiv in legatura cu interesul, inca actual, aratat de fondurile de investitii straine pentru piata locala de real estate. Este de asteptat ca tranzactii care acum sunt in asteptare sau al caror ritm de finalizare a fost simtitor incetinit, din cauza blocajului financiar, sa fie dezghetate sau accelerate in a doua parte a anului, ca urmare a restructurarii sau reviziurii portofoliilor externe detinute de fondurile de investitii active in Romania ori ca urmare a aparitiei unor modalitati alternative de finantare”, a declarat Alin Buftea, senior associate in cadrul biroului DLA Piper din Bucuresti.

Perla Residence, un complex construit langa lacul Pipera, este format din 85 de apartamente, trei vile si alte facilitati, precum parcare subterana, club si sali de fitness. Complexul, reprezentand o investitie de 14 milioane de euro, a fost finalizat, Crown Constructions, dezvoltatorul proiectului, anuntand, inca din luna martie a anului trecut, contractarea a 80% din locuinte de catre Tri Investments.

Fondul britanic a mai achizitionat, in 2007, proiectul Eminescu View din Capitala, care include spatii de locuit si birouri. Tri Investments controleaza fondul imobiliar European Residential Property Fund, care vizeaza investitii in Bulgaria, Croatia, Cehia, Polonia si in Romania. Fondul a fost conceput pentru a beneficia de avantajele cresterii economice din aceste tari si asigura o rata de profit de 10%.

Biroul DLA Piper Romania, format din 17 avocati, este activ din noiembrie 2008.

Consultanta DLA Piper a vizat, in principal, achizitia complexului rezidential, restructurarea modalitatilor de finantare in ceea ce priveste plata pretului de cumparare prin obtinerea unui imprumut bancar, precum si supravegherea, din punct de vedere legal, a lucrarilor adiacente finalizarii constructiei.