Trei camere in Bucuresti prin programul Prima Casa

Imobiliare

15.07.2009 - Cotidianul
Trei camere in Bucuresti prin programul Prima Casa

Programul “Prima casa” micsoreaza preturile apartamentelor de trei camere in toata tara. Acum, cu 60.000 de euro se pot cumpara apartamente de trei camere si in Bucuresti, in cartiere precum Titan, Berceni, Brancoveanu sau Drumul Taberei.
 
In cartierele mai bune din Bucuresti, in trimestrul doi al acestui an, pretul mediu al unui apartament cu trei camere, cu o suprafata de aproximativ 70 de metri patrati, a ajuns la 87.000 de euro.
 
“Preturile de strigare cerute de vanzatori pentru un apartament cu trei camere situat in blocurile construite inainte de revolutie au scazut simtitor in al doilea trimestru al anului, coborand de la o medie de 1.549 de euro metrul patrat, inregistrata la inceputul lunii aprilie, pana la 1.225 de euro metrul patrat la sfarsitul lui iunie. Astfel, pentru un apartament cu trei camere de 71 de metri patrati din Bucuresti cerandu-se, in medie, 87.000 euro”, arata un studiu al site-ului imobiliare.ro.
 
Pe fondul lipsei cererii, pretul de tranzactionare a coborat insa considerabil sub aceasta valoare.

In cartiere precum Titan, Berceni, Brancoveanu sau Drumul Taberei exista oferte pentru apartamente cu trei camere care se califica chiar si in programul “Prima casa”.
 
In tara situatia este asemanatoare cu cea din Bucuresti, preturile sunt in scadere.
 
Astfel, in Constanta, pretul mediu al unui apartament cu trei camere in luna iunie a ajuns la 65.000 de euro. “Apartamentele cu trei camere din Constanta sunt pregatite sa devina «Prima casa», pretul de tranzactionare fiind considerabil mai mic ”, arata www.imobiliare.ro. In Iasi, apartamente de trei camere sub pretul mediu inregistrat in iunie, de 65.000 de euro, se pot gasi in cartiere precum Tatarasi, Nicolina sau Dacia.
 
Mai complicata este situatia cumparatorilor din Timisoara, unde pretul mediu de strigare al apartamentelor cu trei camere este de 70.000 de euro. Oferte mai ieftine, sub 60.000 de euro, pot fi gasite in Cluj-Napoca in zonele Gheorgheni si Marasti, in timp ce in celelalte cartiere pretul mediu de strigare pentru acest tip de apartamente este de 72.000 de euro.
 
In Brasov, in zone precum Tractorul, Astra sau Calea Bucuresti, exista pe piata numeroase oferte garantate de agentiile imobiliare pe care beneficiarii programului “Prima casa” le pot avea in vedere. Apartamentele de trei camere din Brasov au un pret mediu de 70.000 de euro, mai arata studiul imobiliare.ro.