Trecerea Clujului din sfera industriei in cea a serviciilor sustine dezvoltarea pietei imobiliare

PROIECTE / DEZVOLTARE , Imobiliare

02.11.2007 - Ziarul Financiar
Trecerea Clujului din sfera industriei in cea a serviciilor sustine dezvoltarea pietei imobiliare

Piata imobiliara clujeana este cea mai scumpa dupa Bucuresti, insa are in continuare o mare problema cu lipsa de locuinte, a declarat Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, in cadrul unei conferinte organizate de BCR si Asociatia Romana a Agentiilor Imobiliare, in parteneriat cu ZF.

In Cluj-Napoca sunt anuntate proiecte rezidentiale care totalizeaza peste 12.000 de locuinte si insumeaza investitii de peste 600 mil. euro, trei dintre aceste proiecte fiind realizate in parteneriat public-privat. "Speram ca jumatate din proiectele anuntate sa fie finalizate in urmatorii doi ani. Achizitia de locuinte este un fenomen in crestere deoarece studentii care vin in Cluj-Napoca prefera sa cumpere o locuinta, decat sa plateasca o chirie care creste in fiecare an", a mai spus primarul Clujului.

Boc a explicat ca transformarea orasului dintr-o zona dominata de industrie intr-una de servicii este influentata in mod special de numarul mare de universitati si de posibilitatea investitorilor de a gasi forta de munca bine pregatita.

Anca Rif