Transelectrica vinde terenuri de 20 milioane euro

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Imobiliare

27.11.2007 - Business Magazin

Transportatorul de energie electrica Transelectrica a decis marti vanzarea a doua terenuri aflate in proprietatea Filialei "ICEMENERG", ambele din Bucuresti. Cei aproximativ 27.000 de metri patrati valoreaza circa 20 milioane euro

Printre deciziile luate in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) de astazi a Transelectrica se gaseste si cea privind vanzarea unor active aflate in proprietatea unor filiale. Decizia finala privind instrainarea terenurilor din Bucuresti va fi luata in cadrul Adunarilor Generale ale Actionarilor respectivei filiale (Institutul de Cercetari si Modernizari Energetice "ICEMENERG").

Terenurile, de 7.000 metri patrati si de 19.000 metri patrati, aflate in bulevardul Energeticienilor din Bucuresti, urmeaza a fi reevaluate inainte de organizarea unei licitatii publice. Conform estimarilor lui Calin Clinciu, director comunicare al agentiei imobiliare Euroest Invest, in zona respectiva un metru patrat de teren industrial, fara plan de urbanism zonal (PUZ), se comercializeaza cu 700-800 euro.
Astfel, cele doua terenuri pot ajunge la circa 20 milioane euro. "Daca ar fi terenuri cu certificat PUZ, metrul patrat s-ar putea vinde cu 1.000-1.100 euro, cat costa in prezent. Fara acest certificat, pe care probabil ca nu il au fiind zona industriala, metrul patrat costa doar 700-800 euro", arata Calin Clinciu.

O alta decizie importanta a actionarilor Transelectrica este majorarea capitalului social cu maxim de 5% in urmatorul an. Majorarea capitalului va fi efectuata, cel mai probabil, prin incorporarea unor profituri inregistrate la finele anului precedent si emiterea de noi actiuni.

Aurel Dragan