TOP CAPITAL: Cele mai mari chirii cerute pentru locuintele din Bucuresti

Imobiliare

14.09.2009 - Capital

Cel mai pretentios proprietar din Bucuresti cere o chirie de 50.000 de euro lunar pentru o vila, monument istoric, din zona Dorobanti-Ambasade. Viitorul chirias si-ar putea cumpara lunar, cu banii platiti proprietarului, cate un apartament vechi cu trei camere langa Bucuresti Mall!

„Cei care inchiriaza astfel de locuinte sunt oameni care traiesc si opereaza in domenii de activitate care necesita socializarea. Ei folosesc casa ca pe un obiect de afaceri. Spre exemplu, un ambasador are un buget  lunar cuprins intre 10.000 si 50.000 de euro si cauta astfel de case pentru receptii. Este important sa fie vazuti unde locuiesc. Practic, scopul inchirierii nu este unul pur rezidential, ci o combinatie intre rezidential si hospitality“, a declarat pentru capital.ro Bogdan Voica, managing partner al John Taylor.

Potrivit lui Voica, peste 65% dintre cei care inchiriaza astfel de locuinte sunt oameni de afaceri straini care provin din zona diplomatiei sau care au afaceri multiple si se ocupa de strategii pe termen mediu si lung, care necesita socializare.

Cea mai mare tranzactie de inchiriere incheiata: 9.000 euro/luna

In plina criza, proprietarul unui penthouse din Capitala a reusit sa isi asigure in acest an un venit  constant de 9.000 de euro/luna prin inchirierea imobilului pe care il detine. Tranzactia a fost intermediata de compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

Al doilea proprietar fericit a inchiriat, tot in acest an, un penthouse din zona Dorobanti unui presedinte de companie auto, pentru suma de 6.000 de euro lunar, fara TVA.

„Se poate discuta despre o renegociere a chiriilor, dar nu despre scaderi drastice. Procentual, reducerea poate ajunge la un 10-15%. Negocieri se poarta numai pentru anumite locatii si de obicei sunt excluse in cazul imobilelor noi sau care dispun de toate facilitatile segmentului de lux. Anumite imobile vechi din zonele centrale au suferit intr-adevar niste reduceri ale chiriilor, dar nu suficient de multe si nici indeajuns de mari incat sa putem concluziona ca au fost afectate de criza“, a mentionat Raluca Plavita (foto), senior consultant in cadrul departamentului rezidential al DTZ Echinox.

Potrivit acesteia, proprietatile de lux sunt in proportie de 90% delimitate de locatie: Primaverii, Nordului, Kiseleff, Dorobanti, zone centrale cu acces facil catre servicii.

Suprafata utila a unei astfel de locuinte trebuie sa fie cat mai mare, numarul de dormitoare sa fie de minimum trei, iar nivelul  finisajelor cat mai ridicat. Terasele generoase, garajul si facilitatile suplimentare sunt si ele argumente cheie la momentul incheierii unei astfel de tranzactii.

Capital.ro a realizat un Top 10 al celor mai scumpe chirii cerute de proprietarii din Bucuresti pentru locuinte scoase la inchiriat in acest an, prin intermediul companiilor de consultanta imobiliara care dispun de departamente rezidentiale concentrate pe locuinte de lux.

Locul 1. Vila in zona Dorobanti-Ambasade – 50.000 euro/luna

Vila este monument istoric si a trecut printr-o perioada de 3 ani de restaurare a interiorului si a exteriorului, pastrand arhitectura originala. Locuinta are o suprafata de 800 mp si dispune de un teren de 970 mp. Este structurata pe subsol, parter, etaj si mansarda. La parter, zona de living este completata de o terasa de 50 mp, ce comunica cu o curte interioara de 650 mp. Primul etaj e compartimentat in trei dormitoare si doua bai, iar mansarda poate fi considerata un apartament separat, deoarece beneficiaza de o zona de living, un dormitor, o baie si o bucatarie separata. Proprietatea este in portofoliul companiei DTZ Echinox.

Locul 2. Casa din zona de Nord – 45.000 euro/luna

Casa a fost construita in 1930 si reconditionata in 2006. Are o suprafata utila de 350 mp si dispune de patru dormitoare, un living si o baie de tip SPA (dus cu efect de ploaie). Casa poate fi controlata inteligent prin telefonul mobil. Locuinta se afla in portofoliul companiei de consultanta imobiliara John Taylor, axata exclusiv pe proprietati de lux.

Locul 3. Penthouse din zona Soselei Nordului – 30.000 euro/luna

Locuinta  a fost construita in 2007 si cuprinde trei dormitoare, un birou, un living si o garsoniera in interiorul apartamentului in care se pot retrage membrii familiei. Casa are incalzire prin pardoseala, sistem audio-video controlat de un server local si un sistem de ventilatie de ultima generatie. Designul interior a fost realizat de un expert din Hong Kong, in stil feng shui. Are o suprafata utila de 800 mp, patru locuri de parcare si intelligent home system. Imobilul este in portofoliul companiei John Taylor.

Locul 4. Vila in zona Dorobanti – 25.000 euro/luna

Locuinta, monument istoric, este situata langa parcul Herastrau si Kiseleff. Are o suprafata inchiriabila de 1.200 mp si inca o anexa cu alti 200 mp. Vila dispune de 27 de camere, dintre care 13 dormitoare.  Casa este complet echipata si beneficiaza de locuri de parcare in curte. Proprietatea este in portofoliul DTZ Echinox.

Locul 5. Casa din zona Aviatorilor – 25.000 euro/luna

Locuinta este situata in zona Aviatorilor si a fost construita la inceputul secolului XX. Imobilul are in componenta zece camere si se afla in portofoliul companiei de consultanta imobiliara CB Richard Ellis – Eurisko.

Locul 6. Vila din zona Lascar Catargiu – 25.000 euro/luna

Vila este localizata in zona Lascar Catargiu, foarte aproape de Piata Romana. Locuinta dispune de demisol, parter, un etaj si mansarda si are o suprafata totala construita  de 1.100 mp, la care se adauga un teren de 740 mp. Proprietatea se afla in portofoliul companiei Regatta.

Locul 7. Apartament in zona de Nord – 25.000 euro/luna

Locuinta are o suprafata de 750 mp si este dispusa pe doua caturi, respectiv parter si un etaj. Casa are amenajata o gradina in stil englezesc si a fost construita la inceputul lui 2008 de o persoana fizica. Proprietatea este in portofoliul companiei John Taylor.

Locul 8. Vila in zona Dorobanti-Capitale – 18.000 euro/luna

Locuinta este situata la 10 minute de parcul Herastrau si are o suprafata inchiriabila de 500 mp, dispusa pe subsol, parter, un etaj si mansarda. Are bucataria complet utilata si garaj, plus patru locuri de parcare in fata locuintei. Proprietatea este in portofoliul DTZ Echinox.

Locul 9. Vila in zona centrala a Capitalei – 15.000 euro/luna

Casa este localizata in zona centrului istoric al Bucurestiului si a fost construita la inceputul secolului XX. Locuinta are in componenta noua camere si se afla in portofoliul companiei CB Richard Ellis – Eurisko.

Locul 10. Vila din zona Victoriei – 15.000 euro/luna

Imobilul este situat in zona Victoriei si a fost construit la sfarsitul secolului XIX. Locuinta dispune de sapte camere si se afla in portofoliul companiei CB Richard Ellis – Eurisko. Proprietarul cere pentru inchirierea casei 15.000 de euro lunar.