Timpuri Noi cere pentru terenul uzinei peste 2.000 euro pe metru pătrat

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Imobiliare

28.10.2007 - Curierul National

publicat pe 8.08.2007

 

Compania Timpuri Noi BucureÅŸti a respins, ieri, toate ofertele primite la licitaÅ£ia privind vânzarea terenului pe care este amplasată uzina. Terenul are o suprafaţă de circa 50.000 metri pătraÅ£i, iar preÅ£ul de pornire a fost de 100 milioane euro. Astfel că un metru pătrat este estimat la minimum 2.000 euro. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor a expirat ieri.

"Am primit mai multe oferte, dar niciuna nu a îndeplinit toate criteriile menÅ£ionate în anunÅ£ul de licitaÅ£ie", a declarat pentru Mediafax preÅŸedintele Consiliului de AdministraÅ£ie al firmei, Alexandru Breazu. Potrivit acestuia, Comisia va prezenta o notă acÅ£ionarilor în Adunarea Generală, care va avea loc la 9 august, cu privire la rezultatul licitaÅ£iei.

"AGA va decide modalitatea de valorificare a terenului", a spus preşedintele Consiliului de Administraţie.

Compania intenÅ£iona ca, în prima etapă, să stabilească o listă scurtă în funcÅ£ie de preÅ£ul oferit pe metru pătrat, modalităţile ÅŸi termenele de plată propuse, iar în a doua etapă să negocieze cu investitorii selectaÅ£i, aceÅŸtia având posibilitatea să depună oferte îmbunătăţite.

AcÅ£ionarii Timpuri Noi au aprobat, recent, înfiinÅ£area unui sediu secundar în judeÅ£ul Ilfov, imobil unde se va reloca activitatea firmei în termen de maximum doi ani, conform programului de restructurare.

Firma produce motoare, turbine, diverse utilaje, precum ÅŸi piese de schimb. AsociaÅ£ia SalariaÅ£ilor Timpuri Noi BucureÅŸti a achiziÅ£ionat, în 2003, de la fosta Autoritate pentru Privatizare, pachetul majoritar de acÅ£iuni al firmei (69,9%) pentru 1,1 milioane de euro.