The Advisers a inchiriat 30% din Nusco Tower

Imobiliare

17.07.2009 - Business Standard

Grupul italian Nusco, prezent pe piata romaneasca prin intermediul producatorului de usi si ferestre Pinum si prin divizia sa de dezvoltare imobiliara, a inchiriat cu ajutorul The Advisers 30% din cladirea de birouri Nusco Tower din Pipera si se asteapta ca, pana la finele anului, sa mai inchirieze jumatate din spatiul ramas disponibil.

“Chiriasii din aceasta perioada sunt, in principal, companiile multinationale din domeniile farma si IT ale caror contracte semnate in urma cu cinci ani expira acum. Proiectul are 19.000 mp inchiriabili, iar eu am cerere pentru 30.000 mp. Vreau ca, pentru anul viitor, sa raman cu trei-patru etaje neinchiriate, pentru a putea creste chiria cu doi-trei euro”, a declarat Horatiu Florescu, presedinte si CEO la The Advisers, agentul exclusiv de inchiriere a Nusco Tower.

Potrivit lui Michele Nusco, CEO-ul si actionarul dezvoltatorului, chiria medie este de 18 euro/ mp, iar proiectul benefi ciaza de o suprafata de 1.000 mp inchiriabili pe etaj. Structura proiectului, care a atras o investitie de 50 mil. euro, asigurata de UniCredit Tiriac Bank, este la etajul al 13-lea dintr-un total de 18 si are ca data de finalizare luna aprilie a anului 2010. Lucrarile au inceput in aprilie 2008. Compania a anuntat ca isi mentine planul ce vizeaza investitii imobiliare in valoare de 100 mil. euro, dar ca proiectele vor fi demarate in functie de cererea de pe piata.

Grupul Nusco este controlat de familia italiana Nusco si are activitati in Italia si in Romania. Pana in prezent, compania a investit pe piata locala 480 mil. euro, atat prin intermediul Pinum, cat si in imobiliare. Compania detine aproximativ 50 hectare de teren in diferite zone ale Bucurestiului, dar acestea necesita in jur de 15 ani pentru a fi dezvoltate.

Zona Dimitrie Pompeiu-Pipera a devenit noul pol de business al Bucurestiului. Aici s-au construit ori sunt in curs de dezvoltare cladirile Oracle Tower, Floreasca Tower (Portland Trust), Lakeview (Fabian-AIG/Lincoln), Nusco Tower si SkyTower (Raiff esen Evolution), proiecte care insumeaza aproximativ 500.000 mp de birouri, ceea ce reprezinta 60-70% din stocul total la nivel de piata, estimat la 1,2 mil. mp