Tevile au urcat afacerile Teraplast la 25 milioane euro

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Materiale de constructii

01.11.2007 - Business Standard

publicat pe 6.09.2007

 

COMPANIA de elemente de PVC si de cahle de teracota, Teraplast, a anuntat o cifra de afaceri de peste 25 milioane de euro in primul semestru al acestui an (82,3 milioane de lei), in crestere cu 46% fata de perioada similara a anului trecut. Profitul raportat de companie a crescut fata de aceeasi perioada cu 52%, ajungand la 2,7 milioane de euro (noua milioane de lei). “Cele mai mari cresteri s-au inregistrat la tevi PVC, PP si fitinguri”, a precizat Ioana Pop, director marketing, pentru Business Standard.

Din totalul cifrei de afaceri a companiei, 1,5 milioane de euro reprezinta exporturile. Cresterile companiei au la baza investitiile programate pentru acest an. “Bugetul de investitii pe anul 2007 este de noua milioane de euro, investitiile sunt in derulare, iar programul de dezvoltare pana in 2010 prevede un buget de 28 milioane de euro”, a mai aratat Ioana Pop.

Strategia de dezvoltare prevede relocarea unei parti a firmei Teraplast pe un alt amplasament aflat in afara Bistritei. Compania a precizat ca vizeaza pentru acest an si o majorare a cotei de piata. Pana la sfarsitul acestui an, Teraplast Bistrita a bugetat o crestere cu 34% a cifrei de afaceri, respectiv 189 milioane de lei (57,7 milioane de euro) fata de 140 milioane de lei (42,8 milioane de euro) in 2006.

 

Ovidiu Lefter