Terenurile raman si in 2008 cele mai sigure investitii imobiliare din Romania

Imobiliare

21.03.2008 - Business Standard
Terenurile raman si in 2008 cele mai sigure investitii imobiliare din Romania

Tranzactiile cu terenuri vor ramane si anul acesta cele mai sigure forme de investitii imobiliare din Romania, iar preturile vor creste mai ales in zonele in care vor aparea proiecte de infrastructura sau in cele situate in jurul autostrazilor,potrivit participantilor la Targul de Terenuri Expoland.

"Bucurestiul a trecut deja pe partea profesionala a tranzactiilor imobiliare in sensul ca exista mai multi clienti care achizitioneaza un teren pentru a dezvolta un proiect si ii creste astfel randamentul decat cei care fac investitii speculative (revand terenul la un pret mai mare). Totusi inca exista multe terenuri blocate pentru ca propietarii lor nu le exploateaza randamentul", a declarat vineri presedintele Uniunii Nationale Imobiliare (UNIM) Gabriel Zamfir.

Potrivit acestuia, cea mai mare dinamica a preturilor o va inregistra in 2008 zona de nord-vest a Bucurestiului dar si terenurile situate in zonele unde vor aparea mari investitii in infrastructura sau in proiecte comerciale, precum si cele din apropierea autostrazilor.