Terenurile din Nord-Estul ÅŸi Sud-Vestul Capitalei se vor scumpi cu 200%

ANALIZE / COMENTARII , Imobiliare

09.11.2007 - Gandul
Terenurile din Nord-Estul ÅŸi Sud-Vestul Capitalei se vor scumpi cu 200%

Frumusani, Dascalu, Moara Vlasiei, Gladesti, Caciulati si Stefanesti, localitatile cu cel mai mare potential de crestere

Trecerea terenurilor din extravilan in intravilan - marea lovitura a dezvoltatorilor imobiliari

In 2012 terenurile din Moara Vlasiei se vor vinde cu 800 euro metrul patrat

Pretul unui metru patrat de teren in zonele din apropierea Bucurestiului va creste cu 50 pana la 200% in urmatorii cinci ani. Cele mai mari cresteri se vor inregistra in zonele de sud-vest si nord-est, unde in prezent terenurile sunt destul de ieftine, potrivit lui Costin Lazar, directorul general al companiei de servicii imobiliare Neoland Invest.

Cine a cumparat sau intentioneaza sa cumpere teren in localitatile Frumusani (sud-est) si Dascalu (nord-est), situate la aproximativ 20 de kilometri de centrul Bucurestiului, sunt cei mai norocosi. Reprezentantul Neoland Invest a mentionat aceste doua zone ca avand cel mai mare potential de crestere. Un metru patrat de teren in extravilan se vinde in prezent cu 5-10 euro, in timp ce terenurile in intravilan se vand cu sume cuprinse intre 30-40 de euro pe metru patrat. Astfel, in cinci ani, un metru patrat se va vinde cu 800 de euro. Aceleasi cresteri se vor inregistra si in localitatile Moara Vlasiei, Gladesti, Caciulati si Stefanesti. Si in localitatea Sabareni (nord-vest) exista potential de crestere a preturilor terenurilor. In momentul de fata, un metru patrat costa intre 15 si 20 de euro, analistii Neoland estimand o crestere de pana la 60 de euro pe metru patrat in urmatorul an.

Andrada Ghira