Terenuri de 2,5 mil. Euro vandute la Expoland

Imobiliare

25.03.2008 - Business Standard
Terenuri de 2,5 mil. Euro vandute la Expoland
Valoarea totala a terenurilor scoase la vanzare in cadrul primei editii a targului de terenuri Expoland, primul eveniment de acest gen din Romania, se ridica la aproximativ 100 milioane de euro, iar pretul-record solicitat a fost de 10.000 de euro pe metru patrat pentru intravilan construibil in Bucuresti, a declarat pentru Business Standard Magda Petrisor, reprezentant al agentiei Green Field Pro Real Estate, organizatorul targului.

Preturile terenurilor prezentate in cadrul targului organizat saptamana trecuta in Capitala au variat intre 0,5 euro pe metru patrat, in cazul terenurilor agricole, si 10.000 de euro/metru patrat pentru un teren amplasat in zona cartierului Primaverii din Capitala.

Potrivit organizatorilor targului, cele mai mari cereri au fost inregistrate pentru loturile destinate proiectelor rezidentiale, vizitatorii solicitand suprafete cuprinse intre 300 si 1.000 de metri patrati.
De asemenea, printre punctele de interes ale vizitatorilor s-au numarat loturile de case din jurul Bucurestiului, precum si cele pentru apartamente de vacanta din zona montana si a litoralului Marii Negre. In plus, au existat solicitari pentru terenuri agricole cu suprafete de peste 100.000 de metri patrati in plus. Cea mai mare oferta prezentata in cadrul Expoland a avut o suprafata totala de 550 de hectare comasate de teren agricol, situat in zona de sud-est a tarii. Conform datelor preliminare comunicate de expozanti, tranzactiile totale, realizate in perioada de desfasurare a evenimentului, erau estimate la aproximativ 2,5 milioane de euro, valoarea exacta urmand sa fie comunicata in cursul acestei saptamani.

George Sarcinschi