Terenul fabricii Gealan, la vanzare pentru 12,5 mil. Euro

Imobiliare , COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

13.03.2008 - Business Standard

Producatorul de materiale de constructii Gealan Romania va scoate la vanzare terenul fabricii de profile din PVC din zona de est a Capitalei, la un pret de aproximativ 12,5mil. euro, compania urmand sa isi relocheze productia pana in 2009, pe un teren amplasat in apropierea autostrazii Bucuresti-Pitesti.

Compania intentioneaza sa vanda loturile de teren de circa 2,5 hectare pe care functioneaza in prezent unitatea de productie din cartierul Militari si sa achizitioneze un teren cu o suprafata mai mare. Gealan vizeaza sa obtina pentru terenul actual, in suprafata de 2,5 hectare, un pret de minimum 12,5 mil. euro, in conditiile in care pretul de vanzare va fi de cel putin 500 de euro pe metru patrat, potrivit directorului general al firmei, Aurel Vlaicu, citat de Mediafax. Relocarea activitatilor din Capitala va necesita o investitie de zece mil. euro, in urma careia capacitatile de productie se vor dubla, la circa 35.000 de tone de profile anual.Producatorul de profile de tamplarie din PVC estimeaza ca va inregistra anul viitor afaceri de peste 90 mil. euro, in urcare cu minimum 20%, evolutie influentata pozitiv de dezvoltarea pietei constructiilor. Piata tamplariei termoizolante din Romania a atins anul trecut un nivel de un miliard de euro, din care vanzarile profilelor din PVC au avut o pondere de aproximativ 75%.

Principalii competitori ai Gealan pe piata locala sunt Rehau, Veka, Casa Noastra Craiova, grupul Profine, Kommerling si KBE.