Tender cumpara Eurostrade si se extinde pe constructia de drumuri

PROIECTE / DEZVOLTARE

04.11.2009 - Business standard
Omul de afaceri Ovidiu Tender, care controleaza Grupul Energetic Tender (GET), a achizitionat pachetul majoritar al firmei Eurostrade, cu activitati in constructia si reparatia de drumuri, pentru a-si consolida divizia de infrastructura.reparatia

“Am decis sa preluam aceasta firma din considerente care tin de competenta teritoriala si vom semna contractul zilele acestea. Printre activitatile pe care le vom desfasura se afla si lucrari de infrastructura, constructii si reparatii de drumuri”, a declarat ieri pentru Business Standard omul de afaceri. Reprezentantii Grupului Energetic Tender nu au dorit sa faca publice detalii privind valoarea tranzactiei.

“Am preluat pachetul majoritar de la o persoana fizica. Constructia de drumuri este o piata cu potential si am vrut sa ne extindem si in zona de sud a tarii. Am considerat achizitia o buna oportunitate”, a explicat Sorin Ciuca, presedintele Tender SA. Grupul Tender desfasoara activitati in domeniul infrastructurii in regiunea de vest a tarii.

“Societatea pe care o detinem acopera lucrari in vestul si centrul tarii si doream sa ne extindem in sud, in special in zona Bucurestiului”, a explicat oficialul Tender. Potrivit omului de afaceri, firma de drumuri are cateva sute de angajati.

Conform datelor de la Registrul Comertului, Eurostrade este detinuta de patru persoane fizice. Potrivit informatiilor transmise Ministerului Finantelor, Eurostrade Company a incheiat anul 2008 cu o cifra de afaceri de 19,4 milioane de lei, in crestere fata de anul anterior, si cu un profit de 103 mii de lei, la jumatate fata de rezultatul net raportat in 2007. Ovidiu Tender a adaugat ieri ca nu exclude posibilitatea de a achizitiona si alte companii anul acesta, daca se iveste vreo oportunitate. Recent, omul de afaceri declara intr-un interviu acordat NewsIn ca, in perioada de criza, grupul pe care-l detine are o singura strategie: reducerea costurilor.

“Incercam sa fim foarte atenti la cheltuieli, de la cele mai banale pana la cele complexe. Cred ca am trecut printr-o perioada euforica, ceea ce s-a reflectat in salarii, masini, telefoane si alte cheltuieli colaterale, astfel incat este loc suficient pentru a incerca sa strangem cureaua, pana trece aceasta criza”, a declarat omul de afaceri.

Ovidiu Tender a afirmat, in acelasi timp, ca fiecare companie din grup incearca sa atraga noi clienti si sa-i pastreze pe cei actuali.

Grupul Energetic Tender desfasoara activitati in domenii precum: energetic, servicii in industria petrolului si gazelor, prospectiuni geologice, infrastructura rutiera, imobiliare, agricultura, turism si aviatie.