Teapa imobiliara la Cluj

ANALIZE / COMENTARII , Constructii

08.11.2007 - Adevarul
Teapa imobiliara la Cluj

Un sfert de milion de euro este paguba suferita de amatorii de apartamente in faza de proiect data de un dezvoltator local

 

Clujul, capitala a tepelor imobiliare. Orasul transilvanean isi contureaza aceasta trista faima. Dupa cazul Pasteur 10, o noua intamplare cu iz penal tulbura apele, pana acum linistite, ale afacerilor imobiliare transilvanene.

Judecatorii clujeni au hotarat ieri ca Potra Mihai si Iulian Cojoleanca vor petrece inca 29 de zile dupa gratii pentru ca au vandut apartamente intr-un imobil a carui autorizatie de constructie era falsa.

Prejudiciul care le este imputat celor doi este de 250.000 de euro. Cum s-a ajuns la aceasta stare de fapt? Mihai Potra a decis sa construiasca, pe un teren de 770 de metri patrati de pe strada Aurel Vlaicu, un bloc de patru etaje. Urma ca in 2008 sa finalizeze 28 de apartamente. A inceput, ca majoritatea dezvoltatorilor, sa le vanda inca din faza de proiect. Clientii nu au lipsit.

A incasat de la acestia sume cuprinse intre 1.000 si 3.000 de euro taxa de rezervare. Pretul mic cu care a iesit pe piata i-a determinat pe amatorii de casa noua sa plateasca in avans sume care depasesc 200.000 de euro. Pentru a vinde cele 28 de apartamente, Potra a apelat la serviciile mai multor agentii imobiliare clujene.

Ionut Morariu