Synergy Construct investeste 36 milioane euro in doua proiecte imobiliare

Imobiliare

15.04.2008 - Curierul National

Un centru de birouri in Iasi si 100 de apartamente de lux in Capitala
Compania Synergy Construct va lansa in acest an primele doua proiecte imobiliare proprii, care prevad construirea unui centru de birouri cu 14 etaje la Iasi si a unui bloc cu peste 100 de apartamente de lux in Capitala, investitia totala urmand sa se ridice la circa 36 milioane euro.
In nordul Capitalei, in zona Straulesti, compania va investi circa 24 de milioane de euro in constructia  unui imobil care va cuprinde intre 100 si 130 de apartamente de lux, a declarat agentiei Mediafax Savas Gunata, managing partner al Synergy Construct.

Proiectul va fi dezvoltat pe un teren de 5.000 de metri patrati, suprafata totala construita urmand sa se ridice la 25.000 de metri patrati.

Apartamentele, cu suprafete intre 80 si 200 de metri patrati, vor fi vandute la un pret de pornire de 1.800-2.000 de euro pe metru patrat. La Iasi, compania va investi circa 12 milioane de euro, in constructia unui centru de birouri cu 14 etaje, pe un teren de 1.000 de metri patrati.

In cazul proiectului din Bucuresti, lucrarile sunt programate sa inceapa in octombrie-noiembrie 2008 si sa fie finalizate in circa un an si jumatate. La Iasi, compania estimeaza ca proiectul va fi demarat in septembrie 2008, lucrarile urmand sa se desfasoare pe o perioada de 24 de luni.

Contractele Synergy din 2001 pana in 2007 se ridica la 150 milioane de euro
Synergy Construct este specializata in lucrari de constructii si renovari de hoteluri, cladiri de birouri si industriale, vile rezidentiale, centre comerciale, centre de sanatate si educationale. Valoarea totala a contractelor incheiate de Synergy Construct, de la intrarea pe piata, in 2001, pana anul trecut, se ridica la 150 de milioane de euro, potrivit lui Gunata. Unul dintre cele mai importante proiecte in care este implicata compania este complexul Rose Garden, dezvoltat in Capitala de Globe Trade Center Romania, contractul Synergy Construct ridicandu-se la valoarea de 56 milioane de euro. Proiectul, amplasat pe Soseaua Colentina, include 908 apartamente in 11 cladiri, 1.500 metri patrati de spatii comerciale, precum si 1.110 locuri de parcare subterane si supraterane, spatii verzi si locuri de joaca pentru copii.

Potrivit lui Gunata, Synergy Construct a inceput lucrarile in ianuarie 2007 si va livra primele doua cladiri in luna iunie a acestui an.
Totodata, compania este contractor general pentru constructia magazinului de tip outlet Fashion House din cadrul complexului comercial West Park, dezvoltat de firma belgiana Liebrecht & wooD. Firma va finaliza in acest an constructia a circa 120 de apartamente la Olimp, Constanta, in cadrul proiectului Sara Sea View.
Valoarea contractului Synergy Construct se ridica la 9 milioane de euro. Printre alti clienti ai companiei se numara Rynart, ProLogis, Finansbank, YKK, Wella Cosmetics, Procter&Gamble;sau Avon Cosmetics.

Adrian Ungureanu