Synergy cere Real Estate

LEGISLATIE / REGLEMENTARI

22.06.2009 - Business Standard

Development achitarea datoriilor de 2,6 mil. euro Firma Real Estate Development are datorii neachitate in valoare totala de 2,6 milioane de euro din luna aprilie, sustin reprezentantii companiei de constructii Synergy Construct, care a cerut intrarea in insolventa a dezvoltatorului imobiliar in contul acestor creante.

“Respingem afirmatiile tendentioase ale administratorului Real Estate Development prin care, in mod fals suntem, acuzati de intarzierea si executarea necorespunzatoare a lucrarilor de construire. Aceste acuzatii sunt false si defaimatoare”, a declarat Huseyin Karali, unul dintre asociatii firmei Synergy Construct, citat de Mediafax.

Synergy Construct a fost, pana in luna martie, antreprenorul general al proiectului Sara Sea View pe care Real Estate Development l-a dezvoltat in Olimp. Constructorul a depus pe 18 mai la Tribunalul Bucuresti o cerere prin care solicita intrarea in insolventa a firmei Real Estate Development, actiune contestata de dezvoltatorul imobiliar, care sustine ca nu are nicio datorie, ci, dimpotriva, Synergy este cea care datoreaza bani, ca urmare a neexecutarii obligatiilor contractuale asumate.

Potrivit administratorului Real Estate Development, Mirela Rosca, in luna martie 2009, dezvoltatorul a reziliat contractul in urma neindeplinirii obligatiilor contractuale de catre constructorul, din cauza nerespectarii termenului de finalizare a constructiei, precum si a calitatii slabe a lucrarilor de finisaje.

Reprezentantii Synergy Construct sustin ca firma si-a indeplinit toate obligatiile, cu respectarea termenelor de executie si a obligatiilor agreate de comun acord cu dezvoltatorul.