Sunt planificate trei module de locuinte pentru romi

Constructii

22.07.2008 - Ziarul Actualitatea

Viceprimarul Ioan Am-brus a vizitat si Ministerul Dezvoltarii si Locuintelor, unde a discutat cu consilierul Dragos Filipescu, respon-sabil cu programele romilor. Consilierul a fost invitat la Lugoj, pentru data de 16 iulie, sa vada locatiile pentru cele trei module.

Cei de la minister doresc sa faca un studiu de necesitate, care sa precizeze daca e nevoie de aceasta investitie. Daca raspunsul va fi favorabil, intr-o luna poate demara proiectul, dupa o hotarare a Consiliului Local. E vorba de trei module a cate sapte case, trei apartamente cu doua camere si patru apartamente cu trei camere. Ele trebuie sa aiba terenuri, iar cineva trebuie sa aprobe investitia. Un modul de sapte case ar urma sa fie ridicat la Maguri, iar doua, pe Strada Bocsei, spre Herendesti.

Cand consilierul Dragos Filipescu va fi la Lugoj, viceprimarul va discuta problema extinderii canalizarii la Maguri si la Tapia. Problema a fost discutata si la Ministerul Mediului. In bugetul ministerului exista o suma pentru studiul de fezabilitate necesar lucrarilor.

Constantin Buiciuc