Sudul Capitalei devine noul nord

Imobiliare

09.04.2008 - Money Express
Sudul Capitalei devine noul nord

In sudul capitalei exista multe terenuri virane si poti face proiecte ca la carte, fara restrictii, spune Ionut Negoita.

Schimbare de pol magnetic in real estate - lipsit pana acum de proiecte imobiliare, sudul Bucurestiului devine noua tinta a dezvoltatorilor. Indiferent ca este vorba despre ansambluri rezidentiale sau centre comerciale.
"S-au facut multe investitii in nord si orasul s-a dus putin incolo... dar noi vrem sa-l aducem inapoi, sa-l echilibram... si speram ca o sa reusim“, spune Ionut Negoita, cel care si-a legat numele impreuna cu fratele sau, Robert, de construirea celui mai mare hotel din Europa Centrala si de Est, Rin Grand Hotel.

NUCLEUL VITAN. Considerat de multi o excentricitate imobiliara, hotelul de patru stele cu 1.500 de camere din zona Vitan, in care cei doi frati au investit peste 60 de milioane de euro, va fi in totalitate operational la sfarsitul acestui an, in momentul de fata fiind deschise doar 650 de camere. Saptamana trecuta, hotelul a gazduit o parte dintre participantii la Summitul NATO, dupa ce, in saptamanile anterioare, tot aici a avut loc o conferinta a ministerelor Educatiei din Uniunea Europeana. O alegere usor de inteles: pe langa capacitatea mare de cazare, hotelul dispune de nu mai putin de 36 de sali de conferinte – cea mai mare dintre acestea are o suprafata de 1.000 mp, de departe cea mai mare din Bucuresti. Transpuse in vanzari, toate acestea ar putea insemna pentru Rin Grand Hotel, estimeaza Ionut Negoita, o cifra de afaceri de 15 milioane euro.
 
Pionieri ai imobiliarului in zona de sud a Bucurestiului, fratii Negoita au mai construit in apropierea hotelului-gigant un complex de 560 de apartamente, ultimul lot din acestea urmand sa fie livrat in luna august. Terenul de sapte hectare pe care se afla Rin Grand Hotel si ansamblul de locuinte a fost cumparat in urma cu doi ani, cand pretul era de 50 de euro pe metru patrat. Acum, cei doi frati nu pot decat sa se felicite pentru alegerea facuta, Ionut Negoita explicand ca, intre timp, valoarea terenului a crescut de zece ori. Dupa cum la fel de inspirata a fost si decizia de a cumpara la inceputul anului trecut un alt teren, de 52 de hectare, situat la aproximativ patru kilometri de Rin Grand Hotel, pe care au inceput constructia unui ansamblu rezidential, de data aceasta de mari dimensiuni – 1.680 de apartamente care vor fi livrate anul viitor, a caror structura de rezistenta este finalizata in proportie de 80%. De remarcat ca 400 dintre aceste apartamente sunt deja contractate, la un pret de vanzare de 1.100 euro/mp, printre cele mai mici de pe piata.

Fulvia Meirosu