Strabag fuzioneaza cu Drumuri si Poduri Buzau

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Constructii

04.11.2007 - Business Standard

publicat pe 26.09.2007

 

Compania de constructii Strabag SRL din Bucuresti va absorbi firma de constructii Drumuri si Poduri din Buzau, care are acelasi obiect de activitate si acelasi asociat majoritar, Bau Holding Beteiligungs din Austria.

In urma fuziunii, Strabag va absorbi firma din Buzau, care va fi dizolvata, urmand ca drepturile, obligatiile si patrimoniul acesteia sa fie transferate catre Strabag, se arata in proiectul de fuziune publicat in Monitorul Oficial. Potrivit fundamentarii economice, fuziunea a fost propusa pentru reducerea cheltuielilor. “Intrucat societatile implicate au acelasi obiect de activitate si sunt afiliate grupului Strabag, prin fuziune se doreste simplificarea procesului decizional, urmarindu-se fluidizarea procesului de executie si reducerea costurilor administrative prin formarea unei structuri unice in care sa fie angrenate toate fortele societatilor implicate”, se arata in documentul publicat in Monitorul Oficial.

Strabag SRL are un capital social de 3,8 milioane de euro, iar societatea Drumuri si Poduri Buzau - de 286.000 de euro.
La finalizarea operatiunii, constructorul Strabag isi va majora capitalul social cu 1,38 milioane de euro, la 5,2 milioane de euro, prin emiterea a 4.738 de actiuni noi. Capitalul companiei va fi detinut integral de Bau Holding Beteiligungs.

Ovidiu Lefter