Strabag, Colas-interes pentru DN-uri

Constructii

14.07.2008 - Business Standard
Colas si Strabag, doua dintre cele mai mari companii de constructii din Europa, participa la licitatiile organizate de Ministerul Transporturilor pentru intretinerea drumurilor nationale din apropierea Bucurestiului, potrivit MT, citat de Rompres. Potrivit Ministerului Transporturilor, cele doua companii au depus ofertele pentru licitatiile organizate in vederea intretinerii, pe patru ani, a celor sapte sectiuni din subordinea Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Bucuresti.

Companiile castigatoare vor fi anuntate la sfarsitul lunii iulie, potrivit MT. Colas (Franta) a depus oferte, in asociere cu Romprest sau Apolodor, pentru intretinerea drumurilor de la sectia Bucuresti Nord, Bucuresti Sud, Targoviste, Ploiesti si Buzau, in timp ce Strabag (Austria) a depus oferte pentru intretinerea drumurilor pe sectiile Bucuresti Sud si Buzau.

Alaturi de cele doua companii straine in licitatii sunt implicate si companii autohtone precum Romstrade, PA &Co;International, Euro Construct Trading, Delta ACM, Straco, Tel Drum, Argecom, Gecor si Han Group. Regionala de Drumuri si Poduri Bucuresti are in intretinere 2.736 de kilometri de drumuri nationale, iar valoarea contractelor ce vor fi incheiate pentru cele sapte directii din subordine (Bucuresti, Nord, Bucuresti Sud, Buzau, Dambovita, Arges, Prahova si Teleorman) se vor situa intre 300 si 350 mil. euro in urmatorii patru ani. Regionala Iasi administreaza o retea de 3.405 de kilometri, Regionala Bucuresti 2.736 kilometri, Regionala Cluj - 2.396 de kilometri, Regionala Craiova - 1.953 de kilometri, cea din Timisoara 1.995 de kilometri, in timp ce Regionalele Brasov si Constanta au in administrare 1.822 de kilometri, respectiv 1.783 de kilometri.

Ioana Erdei