Stocul de spatii industriale a crescut de patru ori in 2007

Imobiliare , ANALIZE / COMENTARII

12.02.2008 - Business Standard
Stocul de spatii industriale a crescut de patru ori in 2007

Peste 240.000 de metri patrati de spatii industriale si logistice au fost adusi pe piata, anul trecut, de dezvoltatori, aproape de patru ori mai mult decat in 2006, cand au fost oferiti spre inchiriere in piata doar 61.300 de metri patrati, potrivit informatiilor furnizate Business Standard de catre compania Colliers International.

“Anul 2007 a debutat in forta, avand o prima jumatate foarte dinamica atat din punct de vedere al ofertei, cat si al tranzactiilor. Ritmul de crestere s-a mentinut in a doua jumatate a anului, insa la o intensitate mai mica. Cresterea preturilor materialelor de constructii, precum si lipsa personalului calificat pe aceasta piata au determinat intarzieri in livrarea spatiului anuntat de catre majoritatea proiectelor, pentru prima parte a anului 2008”, considera Gabriel Chimisliu, director in cadrul companiei de consultanta imobiliara Colliers International.

Potrivit Colliers, la finalul anului trecut, stocul de spatii industriale si logistice depasea 500.000 de metri patrati.

Spatiile de depozitare oferite in piata, in 2007, au provenit de la parcurile industriale existente, precum Cefin Logistics Park, Mercury Logistics Park, dar si de la proiecte nou-intrate, ca Bucharest West, ProLogis Park si A1 Business Park. Anul 2007 a fost dominat de companiile logistice, urmate indeaproape de retaileri.

Cristian Gubandru