Stimulente pentru achizitia de locuinte noi prin Prima Casa

Finante Banci

     Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a lansat, in urma cu doua zile, consultari cu dezvoltatorii de locuinte noi, pentru a identifica o schema optima pentru Prima Casa. Rodica Ionescu, consilierul presedintelui Fondului, a declarat, ieri, in cadrul unui forum: "Dupa cum stiti, programul Prima Casa permite si achizitia de locuinte noi in curs de finalizare. Noi ne-am consultat cu dezvoltatorii imobiliari, ca sa vedem cum putem impulsiona achi-zitia de apartamente si case noi prin acest program. Acum asteptam comentariile si propunerile lor".
     Domnia sa a explicat ca Prima Casa permite utilizarea unei "promisiuni de garantare" pentru cei care vor sa achizitioneze locuinte noi, dar care sunt in curs de executie. Acest instrument este folositor si dezvoltatorilor in relatia cu bancile lor creditoare, dar si cumparatorilor. Astfel, la finalizarea locuintelor, se incheie si contractul efectiv de garantare.
     Potrivit doamnei Ionescu, pana in prezent, au fost incheiate circa 6.000 de contracte prin Prima Casa, ce angajeaza circa un sfert din totalul fondului de garantare pentru acest program, care se ridica la un miliard de euro.