Start pentru proiecte de 1,5 mld. euro

Constructii

30.05.2008 - Ziarul Financiar

Electrocasnice, vopsele, adezivi si ulterior investitii imobiliare. Parcursul din ultimii 15 ani al omului de afaceri Marius Ivan, unul dintre fondatorii producatorului de lacuri si vopsele D?fa Romania (actuala dafa Deutek), a fost surprinzator. Luna viitoare el va incepe constructia unui proiect de 700 de milioane de euro in Capitala, urmand ca ulterior sa se extinda si in Brasov, Cluj sau Iasi.
 
Marius Ivan va investi in urmatorii cinci ani 1,5 miliarde de euro in proiecte imobiliare in mai multe orase din tara impreuna cu partenerul irlandez Tom Quinn, prin intermediul companiei Creativ Global Property.

"Am investit pana in prezent peste 100 de milioane de euro in achizitionarea a peste 200 de hectare de teren in Bucuresti, Cluj, Iasi sau Brasov, pe care vom dezvolta proiecte imobiliare, cel mai mare urmand sa fie in zona Pipera din Capitala", a declarat Ivan. Majoritatea proiectelor vor fi spatii de birouri, care au devenit o specialitate a companie dupa construirea imobilului North Gate Center din Pipera, insa reprezentantii Creativ Global Property iau in considerare chiar si achizitionarea unor proiecte gata finalizate.

Cea mai mare investitie a companiei va fi proiectul mixt Pipera City, care va fi finalizat in anul 2011 in urma unei investitii de 700 mil. euro si va cuprinde 200.000 de metri patrati de spatii de birouri si 30.000 de mp de spatii comerciale, precum si peste 800 de locuinte. Cea mai mare parte a fondurilor vor fi atrase de la banci.

Catalin Lupoaie