Spatiile industriale din Bucuresti, mai scumpe decat la Bruxelles

Imobiliare , ANALIZE / COMENTARII

12.03.2008 - Curentul
Spatiile industriale din Bucuresti, mai scumpe decat la Bruxelles

Desi anul trecut chiriile pentru spatiile industriale din Bucuresti au scazut cu 6%, Capitala se afla printre cele mai scumpe orase in privinta costurilor pentru acest tip de spatii. Bucurestiul ocupa locul 38, din 52, in topul oraselor cu cele mai mari chirii, in coborare cu 11 pozitii fata de 2006.
Cele mai mari chirii pentru spatii industriale sunt in Londra, unde chiria anuala pentru un metru patrat ajunge la 211 euro. Bucurestiul este mai ieftin decat orase precum Atena (81,79 euro metrul patrat pe an) si Sofia (73 euro), dar mai scump decat Istanbul (65,18 euro) si Bruxelles (65 euro).
Potrivit specialistilor din domeniu, cele mai rentabile sunt spatiile din marile parcuri logistice, situate in vecinatatea autostrazilor A1 si A2, in timp ce zona de nord, cu centre logistice de dimensiuni mici si medii, inregistreaza cele mai mari chirii. Segmentul industrial-logistic din Romania este in plina expansiune, dezvoltarea domeniului fiind si principalul factor care a dus la scaderea costurilor.

Oana Voinea