Sparkassen, investitii de peste 230 mil. Euro in Romania

Imobiliare

21.04.2008 - Business Standard
Sparkassen, investitii de peste 230 mil. Euro in Romania

Compania Sparkassen Immobilien, divizia de investitii imobiliare a grupului austriac Erste Bank, are achizitionate si in dezvoltare, in Bucuresti, proprietati in valoare de peste 100 mil. euro ce pot fi inchiriate dupa finalizare, se arata in raportul financiar al companiei pe anul 2007.

Valoarea investitionala a proiectelor aflate in dezvoltare in Romania este de 237,4 mil. euro. Sparkassen are in proces de dezvoltare doua proiecte de birouri denumite Grivita I si II, localizate pe Calea Grivitei, in Bucuresti, a caror valoare totala de piata a fost calculata, la sfarsitul anului trecut, la 12,5 mil. euro. Cele doua cladiri fac parte dintr-un proiect mixt de birouri si retail, dezvoltate pe o suprafata de 5.900 mp de teren. Suprafata inchiriabila cumulata a proiectului este de 15.600 mp. Conform informatiilor din raport, investitiile programate pentru acest centru sunt de 45 mil. euro. Finalizarea constructiilor este programata pentru a doua jumatate a anului 2011.

Pe langa acestea, compania mai dezvolta si doua centre de retail. Potrivit raportului, unul dintre acestea este localizat pe soseaua Giurgiului, in Jilava, si are, in prezent, o valoare de piata de 7,4 mil. euro. Suprafata inchiriabila a proiectului este de 45.000 mp si lucrarile vor incepe in acest an. Al doilea mall, denumit Sun Plaza, va fi dezvoltat in parteneriat cu Euro Mediterranee Consulting (EMCT), si are o valoare de piata de 36,5 mil. euro. Centrul comercial are o suprafata inchiriabila de 85.800 mp si va fi dezvoltat in zona de sud a Capitalei.

Alexandru Urzica