Spa-ul face diferenta in proiectele rezidentiale de lux

TENDINTE , Constructii

30.11.2007 - Curierul National
Spa-ul face diferenta in proiectele rezidentiale de lux
In conditiile in care Bucurestiul este o piata imobiliara in plina dezvoltare, intensificarea concurentei pe acest segment este usor de observat, un prim semn in acest sens fiind reprezentat de anuntarea a tot mai multe proiecte rezidentiale. Lucru vizibil nu doar in interiorul Capitalei, ci si in comunele din jurul acesteia. Consecinta fireasca a intensificarii concurentei, se impune astfel necesitatea stringenta de diferentiere intre multitudinea dezvoltatorilor si a ansamblurilor propuse de acestia. Valabila mai ales pe segmentul de lux - unde asteptarile cumparatorilor de rezidentiale cresc in proportionalitate directa cu pretul pe care il achita pentru o locuinta -, aceasta tendinta de diferentiere poate lua diverse forme.

Clienti fideli ai serviciilor spa sunt strainii veniti in România

Conform specialistilor companiei imobiliare EuroMetropola, integrarea de centre spa in cadrul ansamblurilor rezidentiale reprezinta una dintre formulele adoptate de catre dezvoltatorii imobiliari, in scopul de a satisface clientii din categoria upper-middle-class. Fiind un concept de tip exclusivist, implementat de curând in piata româneasca, spa-ul este destinat clientilor din categoria high-class.
Segmentul tinta al unor astfel de servicii este asadar alcatuit, in general, din persoane ce beneficiaza in mod obisnuit de astfel de tratamente in strainatate - oameni de afaceri, expati, turisti straini veniti in vacanta sau in delegatii. Acesta este motivul pentru care spa-ul are cel mai mare potential de afirmare, fiind vorba de un sector in care se pune un foarte mare accent pe servicii si pe calitatea acestora. "Includerea acestor servicii in oferta turistica reprezinta un avantaj net pentru hotelieri", sunt de parere reprezentantii EuroMetropola.

Adriana Dragusin