Sonae Sierra si Caelum renunta la un turn din ParkLake Plaza

Constructii

03.07.2008 - Business Standard
Dezvoltatorul portughez Sonae Sierra si irlandezii de la Caelum Development au hotarat, in urma unor discutii purtate cu autoritatile locale, sa renunte la dezvoltarea unuia dintre turnurile rezidentiale prezente in proiectul initial al ParkLake Plaza, unul dintre cele mai mari mall-uri anuntate in Bucuresti, au declarat reprezentantii celor doua companii.  

“In locul acestuia vom amenaja o zona de facilitatisportive ce va cuprinde terenuri de baschet si de tenis”, a declarat Ingo Nissen, managing director al Sonae Sierra Romania. Potrivit acestuia, turnul ramas va cuprinde circa 330 de apartamente, cu o suprafata medie de 60-70 mp, structurate pe 20 de niveluri si care va necesita o investitiecuprinsa intre 30 si 40 mil. euro. Apartamentele vor viza clasa medie a Capitalei.

 

Chiar daca au renuntat la unul din turnuri, valoarea de investitie calculata initial la 600 mil. euro nu se va schimba. Totodata, datorita dimensiunii proiectului, Ingo Nissen a mentionat ca exista posibilitatea sa lucreze cu mai multe companii de constructii, iar partea de management a constructiei ar putea fi asigurata de compania formata din joint-venture-ul dintre Sonae Sierra si Caelum, insa acest subiect se afla inca in discutie in consiliul director al companiei. Potrivit reprezentantilor celor doua companii, in urmatoarele luni se asteapta avizarea lucrarilor de constructie. Datorita puterii de atractie a viitorului centru comercial ParkLake Plaza, proprietarii intentioneaza sa modernizeze infrastructura de trafic din zona.

 

Complexul va cuprinde peste 3.000 de locuri de parcare, cele mai multe dintre acestea fiind amplasate in subsol astfel incat sa fie minimizat impactul cu mediul. Alexandru Urzica