Sonae Sierra: Prioritatea noastra este sa facem rapid un mall in Bucuresti

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII , Imobiliare

29.10.2007 - Ziarul Financiar
Sonae Sierra: Prioritatea noastra este sa facem rapid un mall in Bucuresti

Compania portugheza Sonae Sierra, proprietarul mall-ului River Plaza din Ramnicu Valcea, isi propune ca in decurs de trei ani sa devina primul operator de centre comerciale din Romania.

 

Sonae Sierra a bifat deja pe harta investitiilor orasele Ramnicu Valcea, Craiova si Ploiesti, iar principala tinta a portughezilor este in momentul de fata gasirea unui teren in Bucuresti pentru dezvoltarea unui mall pe cea mai competitiva piata pe segmentul centrelor comerciale.

"In toate tarile in care suntem prezenti ne propunem sa fim intre primii trei operatori de pe piata. In Romania, tinand cont ca majoritatea dezvoltatorilor isi vand mall-urile dupa finalizare, ne propunem ca in trei ani sa devenim numarul unu, in ceea ce priveste suprafata inchiriabila detinuta", a declarat pentru ZF Jorge Morgadinho, expansion manager al Sonae Sierra.

"Pentru a deveni lider, trebuie neaparat sa avem un mall in Bucuresti, unde am vazut deja cateva terenuri.

 

Aceasta este prioritatea noastra numarul unu", a adaugat Morgadinho.

Cei mai agresivi jucatori de pe piata centrelor comerciale sunt companii precum Immoeast, BelRom, Mivan, GTC, RED Management Capital, Dawnay Day, Iulius Group, Sonae Sierra sau Matrix Investments, care detin sau au in diferite stadii de dezvoltare cel putin cate trei centre comerciale.

Compania portugheza are in proprietate sau coproprietate 46 de centre comerciale operationale in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Brazilia si Romania, unde a intrat in luna mai a acestui an prin achizitia mall-ului River Plaza din Ramnicu Valcea, pentru care a platit 42 mil. euro. Ulterior, portughezii au anuntat investitii de aproape 300 de milioane de euro in alte doua mall-uri la Craiova si Ploiesti. Eurisko este consultantul de inchiriere pentru proiectele River Plaza si Craiova Mall.

"La Valcea a fost o oportunitate foarte interesanta de a intra pe piata locala, tinand cont ca River Plaza ocupa o pozitie dominanta in oras, chiar daca este o proprietate mica (12.500 mp inchiriabili - n.r.). Avem in proprietate mall-uri cu suprafete intre 11.000 si 120.000 de metri patrati, dar n-am cumpara un mall atat de mic in Bucuresti. Aici vom avea nevoie de un proiect important, dominant, cu o buna vizibilitate", spune Morgadinho.

Managerul de expansiune al Sonae Sierra a vizitat peste 20 dintre cele 29 de orase cu mai mult de 100.000 de locuitori, fiind prezent in Romania circa 3-4 zile pe saptamana, inca din luna octombrie a anului 2006.

"Daca as fi ingrijorat de competitie nu am mai dezvolta nimic in Romania. Nu cred ca exista vreo alta tara in Europa in care sa existe atatea proiecte in derulare in acelasi timp. Cu siguranta nu toate vor fi finalizate", apreciaza reprezentantul Sonae Sierra.

Sonae Sierra este o subsidiara a Sonae Group, companie cu circa 77.000 de angajati in intreaga lume si afaceri in domenii precum industria lemnului, telecomunicatii si media, cea mai mare firma nebancara din Portugalia, potrivit lui Morgadinho.
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
Cristi Moga<!--[endif]-->