Sonae Sierra, contract cu Martifer pentru Craiova Mall

Imobiliare

10.06.2008 - Business Standard
Sonae Sierra, contract cu Martifer pentru Craiova Mall

Dezvoltatorul si operatorul portughez de centre comerciale Sonae Sierra, proprietarul River Plaza Mall din Ramnicu Valcea, a semnat contractul de constructie cu firma Martifer, pentru centrul comercial pe care compania il dezvolta in Craiova, potrivit reprezentantilor companiei.

“Am incheiat contractul pentru constructia mall-ului din Craiova cu firma portugheza Martifer. Totodata, am semnat si contractul de inchiriere cu retailerul Cora, care va fi hipermarketul-ancora al centrului comercial”, a declarat pentru Business Standard Ingo Nissen, managing director al Sonae Sierra Romania.

Proiectul din Craiova va cuprinde spatii comerciale si de agrement, totalizand o suprafata inchiriabila de 55.537 de metri patrati. Investitia alocata de portughezi proiectului din Craiova este estimata la 139,4 mil. euro. Pentru dezvoltarea acestui proiect, Sonae Sierra a achizitionat un teren cu o suprafata de sase hectare. Constructia acestui centru a fost deja initiata, iar inaugurarea va avea loc in 2009.

Compania portugheza a investit pana in prezent, in Romania, circa 150 mil. euro si urmareste ca in perioada 2009-2011 sa inceapa constructia a unu-doua centre pe an, pentru 2008 fiind programata initierea lucrarilor la patru astfel de proiecte. Sonae Sierra a intrat pe piata romaneasca anul trecut, prin achizitia River Mall Ramnicu Valcea, pentru suma de 42 mil. euro. Ulterior, compania a cumparat doua terenuri, in Ploiesti si in Craiova, unde intentioneaza sa realizeze doua complexuri comerciale. Valoarea totala a investitiei se va ridica la 293 milioane de euro, lucrarile urmand sa fie finalizate in 2009, respectiv 2010. In acest an, compania a incheiat un parteneriat cu dezvoltatorul irlandez Caelum Development, pentru constructia complexului Parklake Plaza din zona Titan, din Bucuresti, care va fi inaugurat in 2011, in urma unei investitii de peste 700 mil. euro.

Alexandru Urzica