Sonae Sierra a renuntat la Arena Bacau

Imobiliare

26.06.2009 - Business Standard

Sierra Management Romania, divizia de managementul proprietatii din cadrul grupului portughez Sonae Sierra, va transfera administrarea centrului comercial Arena Mall Bacau proprietarului acestuia, Arena City Center, dupa ce companiile au convenit sa inceteze la 24 iunie contractul de management al proprietatii, semnat la 5 septembrie 2007, potrivit reprezentantilor companiei.

Sierra Management Romania a fost responsabila, in ultimii aproape doi ani, pentru managementul centrului comercial Arena Mall Bacau inainte de deschiderea acestuia si in timpul procesului de expansiune. Arena Mall este cel mai mare centru comercial din Bacau, cu peste 25.000 mp suprafata utila. Administratorul mall-ului a prezentat un venit cu 6,9% peste bugetul aprobat pentru acest an, stabilit initial cu proprietarul centrului comercial, Arena City Center.

Sonae Sierra a anuntat pentru piata romaneasca dezvoltarea a trei centre comerciale, in Ploiesti, Craiova si in Bucuresti (Parklake in parteneriat cu Caelum Development). Cel mai avansat proiect este cel de la Craiova, dar a carei constructie a fost oprita din lipsa de finantare.

Proiectul din Bucuresti este oprit din cauza unui litigiu intre prefectul Bucurestiului si Primaria Sectorului 3 pe tema certificatului de urbanism. Investitiile in cele trei proiecte a fost estimata de dezvoltator la circa 900 mil. euro.