Sommering Install mizeaza pe vestul tarii pentru a creste

COMPANII SI FIRME DE CONSTRUCTII

04.11.2009 - Business standard
Sommering Install, unul dintre principalii jucatori din piata instalatiilor in domeniul civil, isi va concentra activitatea pe zona Transilvaniei, unde exista inca cerere, potrivit directorului Sommering Install, Rudolf Sommer.

Compania negociaza preluarea unui jucator de talie mica din vestul tarii, in perspectiva semnarii unui contract de lucrari - in valoare de trei milioane de euro - cu un hotel din Cluj-Napoca. In plus, compania se afla in plin proces de reorganizare a activitatilor, urmarind crearea unui holding de patru firme prin segmentarea businessului in plan juridic.

“Cunoastem situatia din Transilvania si stim sigur ca au nevoie si de altceva fata de ceea ce exista in prezent”, a mai spus acesta. Sommer se asteapta ca 2010 sa fie un an extrem de dificil pentru sectorul de constructii si, implicit, pentru propria companie. “Anul 2010 va fi mai greu decat 2009. Daca anul acesta am lucrat pe proiecte incepute din 2008, anul viitor nu vom avea prea multe proiecte, pentru ca in 2009 nu s-au inceput prea multe lucrari”, a mai spus directorul de la Sommering Install. Astfel, cea mai buna strategie este cresterea cotei de piata.

Compania a redus preturile in acest an cu procentaje de 5% pana la 10% pe partea de productie si cu aproximativ 5% pe partea de executie.

Potrivit directorului companiei, scaderea preturilor este urmarea reducerii preturilor la materii prime, precum otel sau cupru. Compania estimeaza pentru acest an afaceri in scadere cu aproximativ 20% fata de anul trecut, cand a raportat o cifra de afaceri de circa 25 milioane de euro. Principalii competitori ai Sommering Install sunt Imsat Muntenia, SNEF si Arconi.