Sfidare la adresa crizei: statul Oman investeste 800 mil. euro in imobiliarul din Bulgaria

Imobiliare

09.02.2010 - Money.ro
Sfidare la adresa crizei: statul Oman investeste 800 mil. euro in imobiliarul din Bulgaria

O companie de investitii a statului arab Oman si fondul britanic Equest Investments Balkans au alocat 800 de milioane de euro pentru a dezvolta o statiune turistica de schi in Bulgaria, potrivit Reuters, care citeaza oficiali ai statului Oman.

Fondul de Rezerva Generala a Statului (SGRF) Oman detine 40% din proiect, in timp ce  fondul britanic Equest Investments Balkans are o participatie de 60%. Resortul este situat la numai o jumatate de ora distanta de aeroportul din Sofia, capitala Bulgariei. Reprezentantii investitorilor estimeaza ca vor finaliza proiectul in 2012.

Equest este activ pe piata imobiliara din regiunea Balcanilor. SGRF, compania de investitii a guvernului Omani, condusa de Ministerul de Finante, detine, de la inceputul anului trecut, actiuni la Equest Investments Balkans.

In România, Equest Investments Balkans detine mai multe active imobiliare printre care parcul comercial Vitantis din Capitala si Moldova Mall din Iasi. De asemenea, britanicii controleaza retailerul de electronice si electrocasnice Domo Retail.