Serbanescu, DTZ: Vanzarile de apartamente noi nu isi vor reveni fara scaderea TVA

Imobiliare

15.02.2011 - Capital
Serbanescu, DTZ: Vanzarile de apartamente noi nu isi vor reveni fara scaderea TVA

Vanzarile de apartamente noi de clasa medie nu isi vor reveni daca nu se va aplica o scadere a TVA-ului pentru aceste proprietati, indiferente de valoarea lor, considera Mihnea Serbanescu, directorul general al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

„Credem in revenirea pietei imobiliare in 2011, dar diferentiat in functie de segment. Ne asteptam in continuare la performante de la serviciile profesionale – evaluari si property management – si la o intensificare a activitatii agentiei, cu precadere in cadrul departamentelor de birouri si retail. Vom vedea tranzactii pe piata rezidentiala mai ales pe segmentul de lux, unde oferta s-a apropiat de asteptarile clientilor. Vanzarile de apartamente noi de clasa medie nu isi vor reveni fara un set de masuri politice coerente. Scaderea TVA-ului pentru apartamentele noi, indiferent de valoarea acestora, este una dintre ele“, a declarat Mihnea Serbanescu, directorul general al DTZ Echinox.

Compania a inregistrat in 2010 o cifra de afaceri de 2,8 mil. euro, in crestere cu 5% fata de anul precedent si o marja a profitului de circa 6%.  Pentru acest an, Serbanescu prognozeaza afaceri de 3,2 mil. euro si o rata a profitului de 10%.

„Cea mai importanta contributie la cifra de afaceri a companiei au avut-o serviciile profesionale: property management, evaluari si, din cadrul agentiei, departamentul de birouri. Incasarile departamentelor profesionale – property management si evaluari – insumeaza 50% din veniturile DTZ Echinox de anul trecut“, se precizeaza intr-un comunicat al companiei.

Compania a preluat la inceputul anului trecut managementul Shopping City Sibiu si Shopping City Suceava, doua parcuri de retail aflate in proprietatea Argo Real Estate Opportunities Fund ce totalizeaza 133.000 mp si a semnat un contract pentru relansarea Iris Shopping Center din Titan, un centru comercial de 14.000 mp ce apartine Aberdeen Immobilien.

Departamentul de birouri al DTZ Echinox a intermediat in 2010 inchirierea a 25.000 mp de spatii de birouri. Compania a realizat pe parcursul anului trecut 350 de rapoarte de evaluare, pentru proprietati a caror valoare depaseste 2 miliarde de euro si evaluari de portofolii pentru companii precum Petrom, Tiriac Imobiliare, NEPI, Avrig 35 sau Dinu Patriciu Global Properties.