Seful de la drumuri vrea sa faca din DN 1 sosea de balastiera

ANALIZE / COMENTARII , Constructii

31.10.2007 - Gardianul

Directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), Mihai Grecu, vrea sa blocheze total traficul pe DN 1, de anul viitor. Grecu a anuntat, ieri, ca circulatia pe DN 1 se va desfasura de zece ori mai greu, odata cu inceperea lucrarilor la autostrada de la Ploiesti spre Brasov, moment in care DN 1 se va transforma in “drum tehnologic”. De partea cealalta, fostul ministru al tansporturilor Radu Berceanu ne-a declarat ca directorul general al CNADNR vorbeste “prostii”. “Noroc ca de anul viitor Mihai Grecu nu va mai conduce Compania de Autostrazi”, a spus Berceanu.

De anul viitor, circulatia pe Valea Prahovei se va desfasura de zece ori mai greu, odata cu inceperea lucrarilor la tronsonul de autostrada Ploiesti-Brasov. “DN 1 va deveni drum tehnologic, pentru ca pe aici se vor transporta materialele necesare pentru constructia autostrazii Bucuresti-Brasov. În momentul în care vor începe lucrarile, traficul pe Valea Prahovei se va desfasura de zece ori mai greu decât pâna acum”, a subliniat Mihai Grecu.
El ii sfatuieste inca de acum pe soferi sa evite DN 1, daca vor sa mearga la munte. “Pentru a ajunge la Brasov, soferii trebuie sa mearga pe la Pitesti. Vom repara rutele ocolitoare. Avem in derulare proiecte in acest sens”, a spus Grecu.