Sectorul 1 - Blocuri reabilitate de Primarie

Constructii , PROIECTE / DEZVOLTARE

11.02.2008 - Jurnalul National

Apartamentele din blocurile situate in Sectorul 1 vor fi reabilitate termic pe banii Primariei. Potrivit unei hotarari a Consiliului Local al Sectorului 1, Primaria plateste reabilitarea termica a blocurilor in locul asociatiilor de proprietari. Dupa reabilitare, factura la intretinere scade cu cel putin 30%, iar beneficiarii vor locui intr-un imobil cu un aspect urbanistic placut.

Potrivit hotararii, initiate de primarul Andrei Chiliman, 66% din costurile reabilitarii termice pentru blocurile din Sectorul 1 vor fi suportate din bugetul local, diferenta urmand sa fie acoperita din fonduri de la bugetul de stat. Preluarea finantarii se va face numai la acele asociatii de proprietari care aproba, cu votul majoritatii membrilor adunarii generale a proprietarilor, decizia de interventie si semneaza conventia-cadru cu coordonatorul programului anual pentru derularea, in conditiile legii, a actiunilor pentru reabilitarea termica a cladirii. "Am decis sa preluam partea de contributie a asociatiilor de proprietari si sa alocam de la bugetul local sumele necesare izolarii termice a blocurilor. Bucurestenii vor avea caldura in casa la costuri reduse, iar orasul castiga prin modernizarea fatadelor cladirilor", a declarat primarul Chiliman.

Reabilitarea termica presupune decopertarea cladirii si "anveloparea" ei intr-un strat termoizolant, inlocuirea tamplariei clasice cu ferestre tip termopan si refacerea hidroizolatiei terasei si a subsolului blocului. Conform specialistilor, dupa reabilitarea cladirii, locatarii fac economii de peste 30% din costurile pentru factura la intretinere. Sumele necesare reabilitarii termice a blocurilor au fost deja prevazute in bugetul local al primariei, primele 24 de imobile urmand sa intre in lucru anul acesta. Pe raza sectorului sunt 280 de blocuri care necesita reabilitare termica, iar Chiliman estimeaza ca lucrarile vor fi terminate in trei ani.