Sebastian Vladescu: "M-as apuca de constructia de drumuri si autostrazi"

ANALIZE / COMENTARII , Constructii

05.11.2007 - Adevarul

Vineri, pe holurile Ministerului de Finante se simtea parfum de weekend. L-am gasit pe fostul ministru si, ulterior, secretar de stat Sebastian Vladescu semnand hartiile de plecare. "Formalitati", mi-a aruncat discret printr-un zambet care trada deja detasarea.

De acum inainte are tot timpul sa decida daca se va apuca din nou de afaceri sau se va angaja pe o functie respectabila la o companie multinationala.

Adevarul: Cum e Ministerul Finantelor acum, comparativ cu ce era el cand ati venit la conducerea lui acum doi ani?

Sebastian Vladescu: Cu siguranta mai tanar. Au plecat oameni din cei care erau si au fost pronovati foarte multi tineri. Ma uitam la ultimele sedinte, varsta medie a directorilor de directii este pe undeva in jurul a 35 de ani. Cel mai dur lucru pe care l-am facut in minister este ca le-am dat voie directorilor vechi sa iasa la pensie. De fapt i-am incurajat.

- Sebastian Vladescu, un viitor ministru care si-a facut debutul in afaceri vanzand martisoare, ziare, vanzand conserve bulgaresti sau haine aduse din Ucraina. Este povestea romantata a unui ministru de finante sau a unui om de afaceri?

- Nu cred ca este nicio poveste romantata. Pur si simplu asa a fost sa fie. A fost pur si simplu o anumita cale pana la a fi ministru de finante. Este povestea unui om care a considerat ca trebuie sa-si castige independenta. De exemplu, povestea cu martisoarele era o formula de independenta si sociala, si economica fata de un regim care nu mi se potrivea.

- Si atunci ce suneti?

- Nici macar nu pot sa spun ca sunt un om de afaceri. Pentru ca exista oameni de afaceri tineri sau mai putin tineri care au avut mult mai mare succes decat am avut eu.

Gabriel Burlacu