Se construiesc case si in criza: vanzarile de acoperisuri, plus 30%. Cum comentati?

Constructii

24.07.2009 - Ziarul financiar
Ruukki Romania, filiala locala a producatorului finlandez de materiale din otel Rautaruukki, a inregistrat in primul semestru o crestere de 30% a vanzarilor de tigle metalice comparativ cu perioada similara a anului trecut, in principal datorita cererii de acoperisuri pe baza cererii celor care-si fac case si folosesc prilejul ieftinirii otelului pe pietele internationale

"In Moldova si in Bucuresti se construiesc in continuare locuinte individuale, dar si proiecte rezidentiale si am inregistrat o crestere de 30% pentru tiglele metalice.
 
De la Focsani la Suceava se construiesc foarte multe case individuale, pentru ca oamenii si-au dat seama ca datorita crizei pot sa construiasca mai ieftin", a declarat pentru ZF Madalina Dumitru, directorul de marketing al Ruukki Romania. Pretul mediu al unui acoperis a ajuns in prezent la 1.000-1.500 de euro, in scadere cu circa 20-25% fata de anul precedent, din cauza reducerii pretul la otelul brut cu circa 40%.

In Bucuresti, cele mai active sectoare sunt 4,5 si 6, unde se construiesc locuinte individuale, iar in orase precum Galati, Braila, Tulcea sau Constanta au fost dezvoltate proiecte rezidentiale de dimensiuni medii, cu 30-40 de locuinte.