Scaderi de pana in 5% la preturile apartamentelor vechi de 2 camere in marile orase

Imobiliare

11.11.2009 - Banii nostri

Pretul apartamentelor din Bucuresti de doua camere din blocurile construite inainte de Revolutie au inregistrat o scadere constanta si in octombrie, ultima luna contabilizand minus doua puncte procentuale, conform analizei realizate de portalul Imobiliare.ro asupra pretrilor cerute de proprietari in prima faza.

Astfel, media preturilor cerute a ajuns la 69.000 de euro, insa exista apartamente in zone precum Drumul Taberei sau Militari unde pretul de strigare poate fi si 42.000-43.000 de euro.

In Brasov, se inregistreaza in prezent cea mai mica medie a ultimului an. In octombrie, aceasta a ajuns la circa 50.000 de euro pentru 52 mp, cu trei procente mai putin decat luna trecuta. In zone precum Tractorul, Bartolomeu sau Florilor pot fi gasite si preturi de 41.000-43.000 euro.

Cluj-Napoca inregistreaza o noua scadere a preturilor la apartamentele cu doua camere, dupa cresterea din cel de-al treilea trimestru. Astfel, pretentiile proprietarilor au scazut sub 58.500 de euro. Cele mai atractive zone din punctul de vedere al preturilor raman Marasti si Grigorescu.

Constanta a inregistrat in cea de-a zecea luna a anului cea mai mare scadere. Astfel, orasul de la mare a avut in doar 30 de zile preturi cu 5% mai mici, ajungandu-se in prezent la o medie de pana in circa 54.000 de euro pentru 50 mp. Tomis I si Tomis II raman zonele cu cele mai ieftine apartamente.

Iasi pare a fi unul din cele mai accesibile orase mari ale tarii, chiar daca scaderea preturilor nu a fost atat de severa ca in lunile precedente. Proprietarii cer in medie pentru un apartament vechi de doua camere aproximativ 46.700 de euro pentru o suprafata de 52 mp. Cele mai ieftine imobile de acest tip se gasesc in zonele Podul de Piatra si Podul Ros.

Capitala Banatului inregistreaza o oarecare stagnare a preturilor, in ciuda fluctuatiilor de la o saptamana la alta. Astfel, la sfarsitul lunii trecute, media preturilor cerute era de circa 55.100 euro. In zone cosiderate bune precum Aradului sau Girocului pot fi gasite apartamente de doua camere confort 1 si la 45.000 de euro.
Directorul general al portalului ce a realizat analiza preturilor cerute, Adrian Erimescu, sustine ca preturile vor continua sa scada, din moment ce tranzactiile inca nu s-au deblocat.