Scade volumul constructiilor de locuinte

Constructii

07.08.2008 - Adevarul
Scade volumul constructiilor de locuinte

Lucrarile de constructii executate la cladirile rezidentiale au scazut cu 3,3% in iunie comparativ cu luna precedenta, in timp ce lucrarile de constructii nerezidentiale si ingineresti si-au continuat cresterea de la luna la luna.

Volumul lucrarilor executate la constructiile de locuinte (cladiri rezidentiale) a trecut pe un trend descendent in luna iunie, dupa ce in lunile anterioare au fost consemnate cresteri tot mai timide pe acest segment.
Astfel, in a sasea luna a anului, lucrarile de constructii executate la cladirile rezidentiale au scazut cu 3,3% fata de luna precedenta, arata datele raportate ieri de Institutul National de Statistica. O scadere insemnata a constructiilor de locuinte s-a mai inregistrat in luna ianuarie, insa acest fapt a fost pus pe seama caracterului sezonier al activitatii.

In lunile aprilie si mai, indicatorul analizat a consemnat o crestere de 48,7%, apoi de numai 4,1%, comparativ cu lunile precedente. Totusi, volumul lucrarilor de constructii pentru cladirile rezidentiale au avansat cu 36,7% in iunie 2008 fata de aceeasi luna a anului trecut.

Avans semestrial de peste 33%

Per ansamblu, indicii lucrarilor de constructii au crescut in iunie cu 19% fata de mai. Lucrarile executate la constructiile ingineresti si la cladirile nerezidentiale au urcat cu 23,6% fata de luna precedenta, respectiv cu 22,8%. In ceea ce priveste repartizarea pe elemente de structura, indicii pentru lucrarile de reparatii capitale s-au majorat cu 26%, cu 24% pentru lucrarile de intretinere si reparatii curente si cu 14,8% pentru lucrarile de constructii noi.

Adina Vlad